Zaterdag 27 april 2024

Eerste verlies voor HSC’21 en mirakelwinst Quick’20

Geplaatst op 15 september 2019 door   ·   Geen reacties

BEVERWIJK/OLDENZAAL – Op bezoek bij BEM liep HSC’21 vanmiddag in de derde divisie schade op, want de ploeg uit Haaksbergen verloor in Beverwijk met 4-1. Eén etage lager, in de hoofdklasse, won Quick’20 in een spectaculaire pot met 5-4 van Hoogeveen.

Het was voor de club uit Haaksbergen de eerste nederlaag en voor de club uit Oldenzaal de eerste winst.

DEM-HSC’21 4-1 (3-1)
Het gezelschap uit Haaksbergen kwam nog wel op corsprong toen Diego van der Weide een strafschop benutte wegens hands in de zestien. Kort daarna kreeg de thuisploeg om dezelfde reden ook een penalty en dat was 1-1. Vanuit de spelhervatting kwam DEM zelfs op voorsprong. En nog voor de rust stond het zelfs 3-1 uit een vloeiende aanval van de Beverwijkers. Eigenlijk was de wedstrijd toen gespeeld, want na de thee had HSC’21 de vorm noch de kracht om de spanning terug te brengen. Kort voor tijd werd het zelfs 4-1, een goal voor de statistiek.

Quick’20-Hoogeveen 5-4 (2-0)
Het leek geen al te zware middag te worden voor de Oldenzaals ploeg die nadrukkelijk op de eerste punten hoopte. Die werden op Vondersweijde ook binnengesleepte. Het leek aanvankelijk een eenvoudig karweitje, want Cem Köse en Rik van Houten zorgden ervoor dat het bij rust 2-0 stond. Na de hervatting ging het dezelfde kant op met goals van Rickhoff en Wevers. In het doldwaze laatste kwartier produceerde Hendriks de eerste treffer namens Hoogeveen, vervolgens scoorde Rickhoff zijn tweede: 5-2. Dat leek de beslissing, maar Hoogeveen maakte er vervolgens nog drie… dus 5-4.