Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Harkemase Boys 0-3 – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 9 april 2011 door   ·   4 Reacties

Excelsior’31 was vandaag zeer matig, terwijl Harkemase Boys zeer goed speelde. Vooral Barto, die net als verdediger Dijkstra volgend seizoen bij Cambuur gaat spelen, zorgde voor veel problemen bij Excelsior. Beide centrale verdedigers hadden door hem een heel moeilijke middag. Excelsior speelde echt een zwakke wedstrijd. Ze hadden wederom problemen op het middenveld. Opvallend was dat Niek Davina werd gewisseld. Ik weet niet of hij geblesseerd was, maar anders kan ik de wissel niet verklaren. Ik vond Dennis Roosink en Nigel Michels, die het beide fysiek niet konden bolwerken, eerder in aanmerking kwamen. Dan was er ook nog Lesley Nahrwold. Hij lijkt te denken dat hij alles kan, maar speelde zeer matig.

In de slotfase had Lubbers zijn tweede gele en dus rode kaart moeten krijgen, hij kwam goed weg. Uiteindelijk was Harkema op alle fronten beter dan Excelsior en dus de terechte winnaar. Excelsior kreeg maar weinig kansen, terwijl Harkema na rust nog meer afstand had kunnen nemen.

Ik geef een zes voor de amusementswaarde. Excelsior krijgt een vijf, Harkema een zeven dus gemiddeld die zes. Als man van de wedstrijd kies ik voor Barto die ik goed vond spelen. Ik heb geen sterren toegekend.

Excelsior’31 – Harkemase Boys 0-3
Scoreverloop:
13. Barto 0-1, 21. Schokker 0-2, 51. Krohne 0-3
Gele kaart: Lubbers, Siemelink
Toeschouwers: 600
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Barto (Harkemase Boys)
Sterren: geen
Excelsior’31: Kok, Siemelink, Lubbers, Bartelds (56. Zwollo), Gerritsen Mulkes, Michels, Rosink, Davina (46. Isa), Aman, Chengachi, Nahrwold (68. Ten Hove).

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. gerard says:

  Oke,Gerrit,dat had je goed gezien,Excelsior weinig tot geen kans en Harkema was een klasse beter.
  Als analyticus,begrijp ik voor een deel dat je naar de winnaars kijkt en wie daarvan de beste is,dat had je goed Barto stak er bovenuit.
  Maar wat ik niet begrijp is dat je het hele verliezende team over 1 kant scheert.
  Als je goed had opgelet waren Kok, Rosink en met name Siemelink uitzonderingen dit drietal hield zich wel kranig en probeerde er nog wat van te maken,maar als de rest het dan af laat weten,weet je dat het niet meer te redden is.

 2. Piet says:

  Sorry hoor Gerard. Ik was er ook bij en de drie die jij noemt, maakten het verschil ook niet. Bekijk alleen al de tegendoelpunten. Zie ze niet vrijuit gaan. Dat jij deze spelers benoemd?

 3. gerard says:

  Ze maakten de minste fouten.

  Kijk eens naar de beelden,1 ste en derde doelpunt schuld bartels,2 ook aan de linkerkant, dus ja ik weet niet hoe jij kijkt.

 4. Theo says:

  Ja klopt,doelpunten kwamen door persoonlijke fouten van Bartels, 2 maal en die andere was een vrije trap, onhoudbaar toch?
  Je hebt gelijk gerard,met name Siemelink deed niet veel verkeerd,zag ook wel dat middenvelders veel balverlies leden,en hij kreeg veel te weinig ballen wanneer hij vrij stond.
  Lubbers speelde hem veel te weinig aan.
Archief