Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Hoek 3-0 (2-0) – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 3 april 2011 door   ·   3 Reacties

De eerste helft ging gelijk op. Ook Hoek had een doelpunt kunnen maken. Sterker nog, voor rust heb ik zeven kansen voor Hoek geteld, tegenover drie voor Excelsior. Het verschil was dat Excelsior uit die drie kansen twee keer wist te scoren. Dat zie je wel vaker, dat de ploeg die onderin staat best goed voetbal speelt, maar niet weet te scoren.

Na rust kwam Hoek er vervolgens niet meer aan te pas. Excelsior scoorde nog een keer en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Wat ik opvallend vond was de rol van Niek Davina. Het lijkt er echt op dat er gezocht wordt naar zijn rol in de ploeg. Naar mijn mening moet hij de man in het midden zijn, net als afgelopen seizoen. Nu komt hij te vaak op andere posities te spelen en is hij niet half zo goed als vorig jaar.

Ik beoordeel de wedstrijd met een zeven. Dat heeft deels ook met het weer te maken. Met prachtig weer, als vandaag, is het heerlijk voetbal kijken. Ik vond Karim Chenkachi sterk spelen. Hij scoorde ook de 2-0. Hem geef ik, naast de titel man van de wedstrijd, ook een ster. Die is er ook voor Kevin Siemelink, die ik ook goed vond spelen.

Excelsior’31 – Hoek 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 18. Aman 1-0, 25. Chenkachi 2-0, 52. Nahrwold 3-0
Toeschouwers: 500
Man van de wedstrijd: Karim Chenkachi
Sterren: Karim Chenkachi 1x
                  Kevin Siemelink 1x
Excelsior’31: Kok, Siemelink, Lubbers, Bartelds (82. Smit), Gerritsen Mulkes (46. David), Zwollo, Rosink, Davina, Aman (62. Isa), Chenkachi, Nahrwold.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Joep says:

  Ik weet niet wat die Gerrit volmer altijd heeft met Excelsior en al helemaal niet met tellen. 7 kansen voor hoek ????? En 3 voor Excelsior??? Is een bal uit een onmogelijke hoek in het zijnet schieten ook een kans?
  Opvallend dat hij spreekt over Niek davina. Deze jongen werd door Demmers gewoon centraal op het middenveld neergezet daar waar hij graag speelt. De rol van vorig seizoen was heel anders want toen had hij Niels ten hoeve voor zich maar meneer Volmer die speelt inmiddels niet meer in Rijssen..Je hebt Excelsior al een aantal keren bekeken , maar blijkbaar met de ogen dicht, dan had je kunnen zien dat ze zo wie zo een andere speelwijze hanteren. Je had beter kunnen vermelden dat Excelsior het keurig doet en gewoon op een uitermate knappe plek staat. En daarnaast NU AL veilig is en verzekerd van nog een jaar Topklasse . Mijn complimenten voor Demmers en zijn mannen.

 2. Theo says:

  Helemaal mee eens Joep,ook het uitdelen van sterren zijn niet echt serieus te nemen.
  Oke Karim was goed maar vond Aman nog veel beter,en Siemelink heb ik ook vaker beter gezien dan afgelopen zaterdag.

 3. Julian says:

  Ik ben het gedeeltelijk wel met de heer Volmer eens. Ik vind Davina inderdaad ook veel minder dan vorig seizoen. Toen werd hij veel meer in het spel betrokken en viel zodoende ook veel meer op als spelverdeler waar denk ik ook zijn kracht ligt. Voetballend wordt nu veel vaker Nahrwold gezocht die vanaf de buitenkant de bal op komt halen. Dit geldt trouwens ook voor de vrije trappen die nu veel vaker door bijv. Nahrwold worden genomen terwijl Davina een perfecte vrije trap heeft. Hopelijk gaat dit vanaf volgend seizoen, als er met alle versterkingen, wat meer voetbal in de ploeg zit, weer wat beter.
  Ik ben het met Joep eens dat de resultaten gewoon goed zijn dus zijn complimenten inderdaad zeer op zijn plaats.
Archief