Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Katwijk 2-2 (0-1) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 19 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een aparte wedstrijd gezien. Excelsior begon goed, de eerste tien minuten waren voor hun. De ploeg kreeg ook kansen maar wist niet te scoren. Vervolgens was het bij de eerste aanval van Katwijk wel raak. Katwijk kreeg vervolgens mogelijkheden om verder uit te lopen, maar verzuimde om meer afstand te nemen. Excelsior voetbalde eigenlijk niet meer mee. Katwijk was duidelijk beter. Die ploeg hanteert een razendsnelle counter, heeft daar ook de spelers voor. Snelle technische spelers die erg goed op de counter spelen kunnen.

 Na rust werd het al snel 2-0 voor Katwijk. Vervolgens kreeg de ploeg ook de kans op de 3-0. Op ongeveer twee meter wilde een speler de bal buitenkant voet inschieten, maar ging de bal alsnog naast. Daarmee was de wedstrijd natuurlijk op slot gegooid. Ik vond Katwijk toch een beetje hautain spelen, met de gedachte het wel even te doen.

Vervolgens werd het 2-1 door Nahrwold en was het laatste kwartier toch weer voor Excelsior. Hoewel ze eigenlijk niet verrassend speelden, kwamen ze toch op 2-2. Eigenlijk miste de ploeg na het wisselend van de geblesseerde Niki Leferink een aanspeelpunt voorin. Kevin Aman ging vervolgens in de punt spelen, maar er ontstond toch een ander spel dan met Leferink. Karim Chenkachi vond ik goed op dreef, hij scoorde ook de 2-2. Katwijk was de betere ploeg maar had het aan zichzelf te wijten dat het niet won. Zoals gezegd een beetje hautain en reactievoetbal, wat je in de topklasse wel vaker ziet. Wel heel knap dat Excelsior alsnog op 2-2 kwam. Vervolgens probeerden ze de wedstrijd nog te winnen, daarbij het risico nemend dat Katwijk zou scoren.

Ik heb een leuke wedstrijd gezien, die ik beoordeel met een zeven. Als man van de wedstrijd kies ik voor Chenkachi die ik ook een ster geef. Aman speelde aan de zijkant ook aardig, maar kwam in de punt te kort om voor een ster in aanmerking te komen.

Excelsior’31 – Katwijk 2-2 (0-1)
Amusementwaarde:
7
Man van de wedstrijd: Karim Chenkachi
Sterren: Karim Chenkachi 1x
Scoreverloop: 11. Van Oijen 1-0, 47. Van Oijen 2-0, 64. Nahrwold 1-2, 82. Chekachi 2-2.
Excelsior’31: Kok, David, Bartelds, Davina, Gerritsen Mulkes, Rosink, Michels, Nahrwold, Aman, Leferink (20. Smit), Chenkachi.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief