Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Spakenburg 1-3 (1-2) – Analyse door Frank Meenderink

Geplaatst op 27 oktober 2012 door   ·   13 Reacties

De wedstrijd begon spectaculair, Excelsior stond na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Ten Hove, na een mooie combinatie tussen hem en Wilens. Na twaalf minuten werd het gelijk, door een fout in de defensie van Excelsior, waarbij de rechtsachter verkeerd stond te dekken. Na zeventien minuten kwam Spakenburg op voorsprong. Excelsior kreeg nog wel een paar kansen en ik vond ze ook zeker niet de mindere.

De tweede helft probeerde Excelsior het nog wel, maar vond ik ze voetballend duidelijk minder dan voor rust. Wat mij opviel was de rol van Andreas David. Ik had het idee dat hij wel vaker in had kunnen schuiven richting het middenveld. Nu werd Excelsior op een bepaald moment overlopen en dat was dan niet zo gegaan. De laatste tien minuten gaf Excelsior het een beetje op. Het werd in de 88e minuut ook nog 3-1 voor Spakenburg. Al met al een wat geflatteerde uitslag.

De eerste helft kon Excelsior voetballend aardig mee en waren ze zeker niet kansloos. Ze gingen er vol voor en er was zeker strijdlust. De tweede helft probeerden ze het ook nog wel, maar was het een stuk minder. Vandaag had Excelsior ook wel een beetje pech. Ze geven de twee tegengoals te gemakkelijk weg, maar het was zeker niet dramatisch. Ik geef ze nog wel een kans om nog punten te gaan pakken en wat te stijgen op de ranglijst. Het was in elk geval niet zo dat er geen sprake was van inzet.

Ik verwacht eigenlijk niet dat de trainer er uit gaat. Ook in de bestuurskamer werd gesproken over de spelersgroep die achter de trainer is gaan staan. Het spel voor rust gaf ook geen aanleiding, maar na rust was het eigenlijk niet meer om aan te zien. Excelsior voetbalde goed tot aan het middenveld. Ik heb de eerste helft wel genoten die helft geef ik een acht, de tweede hooguit een zes dus gemiddeld een zeven. Als man van de wedstrijd kom ik uit bij Robert Wilens. Hij was betrokken bij het eerste doelpunt van de wedstrijd en kreeg zelf ook een paar kansen. De tweede helft speelde hij ook minder sterk, vandaar dat hij geen ster krijgt.

Excelsior’31 – Spakenburg 1-3 (1-2).
7. Ten Hove 1-0, 13. Van Duijn 1-1, 18. Willemsen 1-2, 88. Özturk 1-3.
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Robert Wilens (Excelsior’31)
Sterren: geen
Excelsior’31: Van de Berg, Siemelink (70. Uguz), David, Bartelds, Borghuis, Rosink (89. Eilyo), Isa, Ten Hove, Gerritsen, Aydin(80. Mahmudov), Wilens

Delen is sportief

Reacties (13)

 1. Frans says:

  Beste Frank, ik ben het niet met je eens wat betreft de man van de wedstrijd. Wilens gaf inderdaad de assist op de 1-0, maar had later ook gewoon zelf moeten scoren. Voor de rest heb ik hem niet gezien en in de 2e helft helemaal niet. De enige 2 die ik prima vond spelen, waren de 2 centrumverdedigers Bartelds en David. Eerstgenoemde heerste in de lucht en David liep gaten goed dicht en dribbelde vaak goed op richting het middenveld. De reden dat hij met balverlies direct doorschoof, is waarschijnlijk, omdat Bartelds niet de snelste is en Siemelink erg veel moeite had met die rappe linksbuiten (beste spelers op het veld met goal en 2 assists), waardoor hij achterin moest blijven voor de rugdekking en het opvangen van die Zwarthoed (prima speler trouwens).

  Ik vond dit Excelsior al beter spelen dan de afgelopen wedstrijden, dus dat bied perspectief. Ik ben wel met je eens dat de Rijssenaren ongetwijfeld meer punten gaan pakken. Laten we hopen dat die opmars volgende week zal starten in Scheveningen!

 2. peter says:

  Bartels was veruit de slechtste man op het veld,sorry hoor maar was jij er wel vanmiddag.

 3. Stefan says:

  Beste Peter,

  Ik stond wel langs het veld en kan iedereen zeggen dat Bartelds juist de betere was vanuit Excelsior perspectief. zoals ook in de analyse wordt vermeld heersend in de lucht en de enige man met een fatsoenlijke lange bal… Natuurlijk moet je als team wel creativiteit ten dag leggen en dat was zeer zeker bij de voorhoede van de rijssenaren niet het geval.. na de eerste helft zelfs van bedroevend niveau. Ohja om Peter zijn reactie nog te ontkrachten moet je voor de lol eens de samenvatting op de excelsiot site gaan kijken!

  In de samenvatting zie je bij de beide doelpunten dat de backs de fouten maken waaruit tegengescoord wordt waarbij de 1ste ook voor rekening van de keeper mag worden toegeschreven.

  Ik ben het met Frans eens dat de 2 centrale verderdigers de betere waren aan de kant van excelsior en Zwarthoed en Jaap van Duin aan Spakenburgse kant.

  Mijn mening is dat het excelsior bestuur de knuppel in het hoenderhoek dient te gooien en de trainer zal moeten ontslaan voor een verandering van de situatie!

 4. rene says:

  Zeg Frans, onder welke steen heb jij gezeten tijdens de wedstrijd, Bartels was een groot DRAMA..net als die Borghuis, werkelijk alles een tikje trug of breed..niet 1x vooruit denken, ziet dut dan helemaal niemand.

 5. Stefan says:

  Zeg Rene.. denk dat wij onder een steen lagen die naar een team kijken en niet naar individuen! En je beredenering over tikkie terug heeft wel een andere oorzaak dan de Namen en het spel van de verdedeging van excelsior! Namelijk het niet aanspeelbaar zijn van het middenveld en de blavastheid van de voorhoede.. kom op wees realistisch en kijk naar de oorzaak van de problemen…

 6. Cor says:

  Rene.. je reactie is tenenkrommend en ook zou je als Excelsior fan in ieder geval moeten weten dat hij Bartelds heet en als enige gisteren cross passes gaf op een zonder zelf vertrouwen spelende voorhoede.

 7. Jacco says:

  Ik ben het met Stefan eens alleen zie ik wel de groei van het team maar ik mis kwaliteit en kracht. Voetballen kunnen ze zeker maar het team heeft geen lengte en kracht en met enkel loopvermogen kom je er niet in de Topklasse. Dit team kan wellicht niet beter maar verandering van visie en aanpak zorgt voor een hernieuwde motivatie en met het komende programma zullen ze wel uit een ander vaatje moeten tappen en de trainer zou dat ook zelf in moeten zien want 7 nederlagen op rij…

  • Pascal says:

   Jacco jij ziet de groei? welke groei? Je speelt tegen Spakenburg die ook 10 keer niks is. Logisch dat het wat beter uitziet dan tegen Katwijk. Zwaar schandalig, geen systeem, geen wil. Denk dat het tijd is om een nieuwe trainer die ontbrekende motivatie terugbrengt. Deze spelersgroep heeft tegen FC Zwolle, HHC, Gvvv laten zien dat ze met dit niveau mee kunnen.

 8. Jan Hendriks says:

  Helaas denk ik ook dat er niets anders op zit dan te proberen wat er nog te redden valt met een nieuwe trainer! Want na zoveel nederlagen op rij heb je lijkt mij de kans gekregen om het een en ander te proberen (en dat is ook geprobeerd) maar helaas heeft niets gewerkt. Als er een nieuwe trainer komt heb je mijns inziens kans dat, doordat iedereen zijn kansen weer ruikt/krijgt, het positief uitpakt. Handhaving lijkt mij schier onmogelijk maar misschien krijgen we dan nog het echte Excelsior31 te zien. Want ik blijf erbij de selectie is niet minder dan dat van vorig seizoen (mijn mening) maar ik denk dat het grootste verlies t.o.v. vorig seizoen Demmers is. Ik mis een stukje passie, coaching en motivatie vanaf de kant en dat al vanaf het begin maar het gaat enorm storen als het zo slecht gaat week in week uit maar op de bank is het altijd te stil. Ik blijf hopen op een goede 2e seizoenshelft.

 9. karel says:

  Viel mij vooral op dat er totaal geen lijn in zat,
  Doelpunten vallen ook door miscommunicatie.
  Voorbeeld,als je met 3 man probeert een speler af te stoppen en hij komt er nog doorheen,dan is er geen overleg.
  Want zoals boven omschreven,door Frank M,de rechtachter stond verkeerd te dekken,nee als hij goed had opgelet had de rechtsachter meer last van zijn medespelers dan van de tegenstander.
  En Batrels ging bij dat andere doelpunt finaal de mist in om in een slakkegangetje achter de bal aan te gaan,die via buitenkant paal in het spel bleef.
  Ja,dan vraag je ook om moeilijkheden.

  • Stefan says:

   Heb je helemaal gelijk in alleen na de bal op de paal zijn er nog 3 duels/verdedigingsmomenten waarna de goal pas valt. Dat is vanuit mijn optiek de echte aanleiding tot de goal.

 10. karel says:

  Wel eens gedacht aan echte verdedigers.Zet 2 echte verdedigers achterin, en het scheelt de helft van het aantal tegen goals.Er lopen wel een stel rasechte verdedigers rond op de twentse voetbalvelden op topklasse niveau.

 11. bernard says:

  Wat een ophef,
  Als je bedenkt dat we altijd een uitstekende verdediging hebben gehad,en die werd toen ook altijd de hemel ingeprezen.
  Nu het slecht gaat worden er zondebokken gezocht.
  Aanvallers,hebben toch net zoveel schuld als verdedigers of middenvelders.
  Als je enig zicht hebt op voetbal zie je toch dat de handelings snelheid te traag is,er zit zoveel twijfel in de passing,niemand durft iets,het elftal staat stijf van de spanning.
  Er moeten automatismen komen en spelpatronen,die zijn er niet.
  Niemand weet waar ze met de bal heen moeten.Dat zal echt anders moeten.Speler die een gat induikt en dus de loopactie maakt,moet direct aangespeeld worden,en niet een kwartier later.(tip trainer)dat ziet toch een kind nog.
Archief