Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Sparta Nijkerk 1-1 (1-0) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 23 april 2011 door   ·   3 Reacties

De wedstrijd kende een onderbreking van twintig minuten, door een blessure bij de scheidsrechter. Dat kwam Excelsior’31 niet ten goede. Op dat moment stond het 1-0, door een vroege treffer van Karim Chenkachi. De wedstrijd was niet best, met name de eerste helft was dramatisch. Ik heb laatst ARC gezien, Sparta Nijkerk liet vandaag zien dat het nog slechter kan. Wat ook niet hielp was het keiharde veld. In Rijssen wordt blijkbaar niet gesproeid. Ballen stuiterden soms wel drie, vier meter de lucht in.

Excelsior vergat na de voorsprong door te drukken, maar ging meevoetballen met Sparta Nijkerk. Je merkte dat Niki Leferink werd gemist. Daardoor ontbrak een aanspeelpunt voorin en had Excelsior moeite om in haar spel te komen. Chenkachi begon goed en kwam er op snelheid, net zoals Kevin Aman aan de andere kant, een paar keer goed langs. Na rust liep Excelsior vooral achteruit en liet het zich terugdringen in de eigen zestien. Onnodig, want de ploeg is veilig en kan vrijuit spelen. Diep in de tweede helft kregen ze de gelijkmaker tegen.

Ik geef de wedstrijd een vijf voor de amusementswaarde, geen man van de wedstrijd en geen sterren. Daarvoor was het vandaag allemaal niet voldoende.

Excelsior’31 – Sparta Nijkerk 1-1 (1-0)
Scoreverloop:
10. Chengachi 1-0, 80. Buitenhuis 1-1
Amusementswaarde: 5
Man van de wedstrijd: geen
Sterren: geen
Scheidsrechter: dhr. B.J. Fikkert (72. J.P.M. Loontjes)
Gele kaart: geen
Rode kaart: geen
Toeschouwers: 850

Excelsior’31: Kok, Siemelink (66. David), Zwollo, Bartelds, Gerritsen Mulkes, Rosink (62. Nahrwold), Michels (79. Özkök), Isa, Davina, Chengachi, Aman.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Jeroen says:

  Man man wat een onnozel commentaar, Excelsior speelt al weken zonder Leferink en pakt daarin gewoon de punten.

  Excelsior hoefde niets vanmiddag en Nijkerk kon niets.

  En als je niet weet waarom er niet gesproeid kon worden, heb dan ook geen commentaar..

 2. gerard says:

  Helemaal mee eens,eerste helft viel trouwens best mee,zeker gezien de omstandigheden.
  Twwede helft was inderdaad minder,en daar deed de scheidsrechters wissel ook geen goed,en ook het uitvallen van Siemelink deed de wedstrijd geen goeds.

  Verder prima gepresteerd dit seizoen,Shapoo

 3. Joep says:

  Sinds wanneer is dit een analyse. En dan door een ‘ analist’ die zelf overal weggestuurd is en nu trainer is in de 5e klasse !!!! Vandaar dat er maar weinig over de wedstrijd werd geschreven want dat snapt hij niet.. Excelsior was 1e helft heer en meester.. Maar miste leferink ? Hij zou eens vaker moeten kijken…… Maar twente sport zet aub mensen met voetbal verstand dit gaat nergens over
Archief