Excelsior’31 – vv Katwijk 0-3 (0-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 5 mei 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een heel aparte wedstrijd. Ik was nog nooit eerder bij Excelsior’31 geweest. Ik had ter voorbereiding wat dingen nagelezen en kreeg het idee dat Excelsior het wel goed doet. Via het programmaboekje vond ik wat nadere informatie over Katwijk, dat bovenin mee speelt. Bij beide ploegen ontbraken enkele spelers, zodat dat wel in evenwicht was.

De eerste helft liet van beide kanten goed voetbal zien. Erg veel kansen waren er niet, maar het was leuk om te zien en de spelers knokten er echt voor. Mensen om mij heen zeiden dat ze Excelsior lange tijd niet zo goed hadden zien spelen. Dat klonk dus al veelbelovend voor het tweede gedeelte.

Vervolgens begon het wat te regenen en al heel snel kwam Excelsior op achterstand. De goal kwam voort uit een corner die er eigenlijk geen was. De bal werd vervolgens goed binnengekopt. Binnen dezelfde minuut werd het ook nog 0-2. Dennis Rosink, die ik zwak vond spelen en op dat moment al rijp was voor een wissel, maakte een fout. Hij draaide verkeerd weg, zijn tegenstander kon overnemen en zo de bal binnen schieten. Dat deed hij heel knap, maar iets dergelijks mag op Topklasseniveau natuurlijk niet gebeuren.

Het werd ook nog 0-3, kort daarna kreeg Gerritsen Mulkes rood en was de wedstrijd helemaal kapot. Katwijk vond het wel genoeg en Excelsior had niets meer in te brengen. Een beetje jammer dat deze wedstrijd twee zo verschillende helften kende. De eerste helft geef ik een zeven en een half. De tweede hooguit een vier. Dan kom je uit op een zesje. Ik vond bij Excelsior Robert Wilens heel goed spelen. Met hem heb ik zelf ook nog samen gespeeld. Het was mooi om hem zijn acties weer te zien maken. Ik vond ook Gradus Hempenius goed spelen. Hoewel beiden na rust duidelijk minder waren, wil ik Wilens toch een ster toekennen. Het was jammer dat de tweede helft zo tegenviel, daardoor ga je uiteindelijk toch met een rotgevoel weg.

Excelsior’31 – vv Katwijk 0-3 (0-0)
51. Koning 0-1, 52. Lammers , 56. Koning 0-3,
Rood: Gerritsen Mulkes (59.)