Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Excelsior op zoek naar eerherstel in derby met HHC Hardenberg

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

21 januari 2011
RIJSSEN – Excelsior’31 neemt het zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen op tegen HHC Hardenberg. Hoewel de clubs op de ranglijst vijf plaatsen uit elkaar staan, blijft een onderling duel een wedstrijd op zich. Voor de ploeg van trainer Dennis Demmers (foto) vormt het treffen met HHC de mogelijkheid zich te revancheren voor de mindere wedstrijd van afgelopen week.

Daar waar HHC afgelopen weekend gelijk speelde tegen het hooggeklasseerde Katwijk en eigenlijk nog wel meer verdiend had dan een punt, ging Excelsior’31 flink onderuit tegen Rijnsburgse Boys. Op de site van Excelsior’31 valt te lezen dat trainer Dennis Demmers niet tevreden was met het vertoonde spel van zijn ploeg. Hij noemt het zelfs een collectieve wanprestatie. Uitspraken als: “Bij vlagen volledig van de mat gespeeld” of “Voetballes van de titelkandidaat” laten aan duidelijkheid niets te wensen over. 

Uiteraard is er van paniek geen sprake, en maakt Demmers zich geen zorgen, voor de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. “Ik heb absoluut vertrouwen in een goed resultaat, in Hardenberg”.Duels tegen HHC Hardenberg staan immers op zich. Die duels staan altijd los van de positie op de ranglijst, van beide teams. Rijnsburg was voor ons dan wel een maatje te groot. Dat is geen schande, want je hebt het hier wél over de top van het amateurvoetbal. Daarom mag je een uitduel bij een titelkandidaat in de Bollenstreek niet vergelijken met een streekderby, als het duel met HHC Hardenberg. 

Dat de woorden van Demmers kloppen, bleek wel eerder dit seizoen. In een wedstrijd waarin HHC in Rijssen het spelbeeld bepaalde en terecht op voorsprong kwam, werden de rollen in de slotfase omgedraaid. In een tumultueuze fase trok Excelsior’31 het duel alsnog naar zich toe. Die overwinning was de eerste van de Rijssenaren in de Topklasse. Na de prestatie van afgelopen week zal Excelsior er alles aan doen om ook uit de tweede streekderby van het seizoen het maximale te halen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief