Donderdag 28 maart 2024

Excelsior’31 en DETO op vreemde bodem onderuit

Geplaatst op 29 februari 2020 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Op bezoek bij ODIN’59 liep Excelsior’31 uit Rijssen in de derde divisie tegen een 3-1 nederlaag op. In de hoofdklasse moest ook DETO op reis en de Vriezenveners verloren eveneens op vreemde bodem, met 3-1 van Swift in Amsterdam.

Excelsior’31 zakt af naar de grijze middenmoot en voor DETO worden de zorgen in de degradatiezone allengs groter.

ODIN’59-Excelsior’31 3-1 (2-1)
Het geduchte ODIN’59 liet de Rijssenaren weinig illusies en al binnen een minuut zette Lars Boekel de Heemskerkers op voorsprong. Weliswaar bracht topscorer Hielke Penterman de ploeg uit Rijssen op het half uur langszij na een slangenmenssolo in de zestien, maar binnen een minuut herstelde Sietse Brandsma van ODIN’59 de verhoudingen: 2-1. Penterman kreeg voor de tweede keer de kans in no-time gelijk te maken, maar faalde opzichtig. Na de thee kwamen er voor beide teams mogelijkheden, maar alleen Niels Jager van de thuisploeg benutte er na een kwartietje eentje. Vervolgens kregen beide ploegen nog mogelijkheden, onder wie Penterman namens Excelsior’31, maar de bal wilde er niet in.

Swift-DETO 3-2 (0-1)
Het leek allemaal zo mooi toen Louis Vijfhuizen de Vriezenveners in Amsterdam met een ferme hoofdknik voor rust op voorsprong zette. Vijfhuizen had ook de 0-2 kunnen maken, maar liet dat na. Ook aan Maarten Jansen waren eenpaar kansen niet besteed. In de tweede voerde Swift de druk op. DETO bleek de aanvalsgolven enige tijd te kunnen breken, maar moest uiteindelijk toch de gelijkmaker incasseren, waarvoor Swift-spits Noah Benninga tekende. En hield het vervolgens ook daarna niet droog, want Swift ging erop en erover: 3-1, dankzij treffers van Mallqui Cabezas Narvaez. Dat daarna Maarten Jansen nog de 3-2 wist te produceren was voor de statistiek. Door de nederlaag is de positie van DETO onderin precairder geworden.