Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 erkent meerdere in slim SC Genemuiden

Geplaatst op 2 december 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In de hoofdklasse moest Excelsior’31 vanmiddag op eigen veld zijn meerdere erkennen in SC Genemuiden, dat nu op doelsaldo de koppositie van de Rijssenaren overneemt.

Het werd op de Koerbelt 1-3, vooral doordat de bezoekers effectiever waren en het spelletje in Rijssen slim speelden. Excelsior’31 nam van meet af aan het initiatief, maar dat was koren op de molen van de club uit Genemuiden. Bij doelpogingen van de thuisclub toonde keeper Raymond Beukeveld zich een degelijke sluitpost. Hij pareerde een inzetten van Boy Boeloerditi en Jasper Veltkamp.

Uitvallen
Het was vervolgens Genemuiden dat wél twee keer doel trof en beide keren rondde Arjan Hagenauw de aanval af. Na de eerste zorgde Hielke Penterman nog wel voor de gelijkmaker, maar na de 1-2 lukte dat niet meet. En ja dan valt’ie aan de andere kant door de toenemende pressie en dat was een klein kwartier voor tijd de genadeslag. Excelsior’31 liet gaten vallen en Genemuiden profiteerde via Frank Jansen optimaal: 1-3.

Het was de eerste thuisnederlaag van Excelsior’31 in dit seizoen, en dat in de vierhonderdste wedstrijd van Amanuel Isa.

FOTOGRAFIE: Jan Sanderman

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief