Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 – FC Lisse 3-3 (2-2) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 26 februari 2011 door   ·   2 Reacties

Excelsior begon gehandicapt aan de wedstrijd, er ontbraken vier basisspelers, Maurice Bartelds was geschorst, terwijl Kevin Siemelink, John Lubbers en Amanuel Isa geblesseerd waren. Hierdoor stonden Coen Zwollo en Niek Davina centraal opgesteld en ik vond dat centrum niet sterk spelen. Hoewel Excelsior via Niki Leferink een goede kans kreeg was het toch FC Lisse dat op voorsprong kwam. John van Pijkeren stond verkeerd opgesteld, waardoor de rechtsbuiten van Lisse zo door kon lopen. De 0-2 was een strafschop die naar mijn mening erg gemakkelijk gegeven werd. Ik vond de scheidsrechter vanmiddag sowieso erg matig. Van Eewijk gleed weg en benutte zelf de strafschop. De 0-2 was op dat moment wel verdiend, want Excelsior verdedigde zeer matig.

 Voor rust kon Gerritsen Mulkes een vrije schop van Kevin Aman binnen koppen. Uit een vrije trap van Lesley Nahrwold maakte Karim Chenkachi gelijk. Kort daarna liet Ramic, de spits van Lisse, een goede mogelijkheid onbenut. Al met al was het voetbal zeker niet groots, maar toonde Excelsior wel over veerkracht te beschikken.

 Kort na rust werd het 3-2. Zwollo schoot raak na een corner van Aman. Vervolgens kreeg Lisse opnieuw een strafschop te nemen na een overtreding van Andreas David. Waar de eerste strafschop erg gemakkelijk gegeven werd, leek deze me wel terecht. Ook Excelsior had een strafschop moeten hebben na een overtreding op Leferink. Uiteindelijk werd het in de slotfase nog gelijk. Die uitslag vond ik gezien het spelbeeld terecht.

 Als man van de wedstrijd heb ik gekozen voor Kevin Aman. Hij was met zijn voorzetten veel gevaarlijker dan Lesley Nahrwold aan de andere kant. Ik geef Aman dan ook een ster. Hoewel het een wedstrijd was waarin veel gebeurde, was het voetbal niet groots. Daarom een zeven voor de amusementwaarde.

Excelsior’31 – FC Lisse 3-3 (2-2)

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Aman
Sterren: Aman 1x
Scoreverloop: 21. Fokkema 0-1, 36. Van Eeuwijk 0-2 (pen.), 39. Gerritsen Mulkes 1-2, Chengachi 2-2, 48. Zwollo 3-2, 82. Ramic 3-3.
Bijzonderheid: FC Lisse mist strafschop (60)
Geel: Zwollo, Aman, David, Leferink
Excelsior’31: Kok, Van Pijkeren, Davina, Zwollo, David, Rosink, Gerritsen Mulkes, Aman, Leferink Nahrwold (68. Ozkok), Chenkachi (90. Ten Hove)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jan says:

    man of the match was dat niet de scheids?

  2. Remco says:

    de scheids was idd nog slechter dan slecht..
Archief