Excelsior’31 lang van leg, DETO op koers, domper SVZW

Geplaatst op 15 oktober 2022 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN/VRIEZENVEEN/WIERDEN – In de hoogste regionen van het Twentse zaterdagvoetbal is Excelsior’31 uit Rijssen volledig van de leg, want voor de vierde keer op rij werd er verloren, op de eigen Koerbelt, nota bene.

Alleen voor  DETO waren er thuis tegen Huizen drie punten, want de Vriezenveense ploeg won in de laatste tien minuten met 3-0. SVZW ging op eigen veld ten onder tegen Noordseschut.

Excelsior’31-ACV 0-2 (0-2)

Het winnen van wedstrijden lijkt Excelsior’31 steeds moeilijker te vallen. De ploeg ging vanmiddag op eigen veld onderuit tegen ACV uit Assen. Het was  vierde nederlaag op rij voor de ploeg van De Koerbelt. Beide treffers vielen al voor rust. Niels Grevink opende het bal voor de renten en Niek Davina van Excelsior’31  bracht met een eigen doelpunt de situatie voor de Rijssense formatie van trainer Jurjen Wouda dubbel zo ernstig, want trof eigen doel. Na de thee veranderde er niets meer in de stand.

DETO-Huizen 3-0 (0-0)

De zege voor de thuisploeg kwam pas in de slotfase op de borden en mag ook gelukkig worden genoemd. In de laatste tien minuten scoorden Coplan Soumaoro uit een perfect en dus onhoudbaar in de hoek geschoten penalty, Badr Hamdaoui en nogmaals Soumaoro voor de roodzwarten van Het Midden. Door het uitpakken van de drie cadeautjes doen de Vriezenveners het tot dusverre conform de doelstelling die voor de aanvang werd geformuleerd: gaan voor tenminste één periode, en dat kan nog redelijk.

SVZW-Noordseschut 1-2 (o-1)

De wedstrijd tussen de Twentenaren en de Groningers werd voor de Wierdenaren op hun eigen Lageveld een deceptie. Er was hoegenaamd geen sprake van krachtsverschil. De noorderlingen kwamen op slag van rust op 0-1 en vlak na de thee verdubbelde Nick Koster namens Noordseschut de marge. SVZW kwam nog wel terug tot 1-2, maar verder lieten de gasten het niet komen. De omgangsvormen in het veld werden er niet beter op, er kwamen kaarten aan te pas, waaronder een rode voor Robin Sikken. Niettemin was er na afloop in de kantine van SVZW een Oktoberfeest.