Zaterdag 27 april 2024

Excelsior’31 haalt fors uit, DETO opnieuw van de kook

Geplaatst op 23 november 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In een eenzijdige wedstrijd won Excelsior’31 vanmiddag in de derde divisie met vlaggen en vanen van ONS uit Sneek. Het werd op De Koerbelt in Rijssen 6-1. Dan is het trouwens wel knap (stom) dat je tegen en rode kaart oploopt, maar Niek Davina slaagde er toch in.

In de hoofdklasse blijft het aanmodderen voor DETO, want de rode lantaarndrager ging met 4-0 onderuit door twee goals voor en twee goals na de rust. De ploeg uit Vriezenveen speelt nu al degradatievoetbal, al is er natuurlijk nog niets verloren.

Excelsior’31-ONS-Sneek 6-1 (2-0)
Excelsior’31 heeft de smaak te pakken en bond vanmiddag ONS Sneek aan de zegekar. De ploeg van trainer Peter Wesselink vaagde de Friezen weg en staat na de 6-1 overwinning met negentien punten uit dertien wedstrijden op een zevende plek. Dat is een zwak begin van de competitie een sterk herstel. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de tegenstander van vandaag een één van de zwakste broeders was. Een mooie gelegenheid voor het behalen van de eerste thuiszege. In de eerste helft scoorden de Rijssenaren twee keer: Hakim Ezafzafi uit een pengel en Hielke Penterman in de afmaak. In de tweede helft, toen de moed in de Sneker schoenen zonk, scoorde Jamarro Diks twee keer, prikten Ezafzafi en Penterman hun tweede binnen en wist ook Dérian Reinders een goal mee te pikken.

Purmersteijn-DETO 4-0 (2-0)
Het was voor het geplaagde DETO niet voor de eerst keer een kansloze nederlaag in een armzalige wedstrijd, want in Purmerend waren de gastheren oppermachtig. Ze speelden de Vriezenveners aan gort en scoorden dankzij inzetten van comebackkid Ruben Adney (terug van bij Ajax geweest) en Rano Burgerstein halverwege de eerste helft in kort bestek twee keer. Na de thee maakte Adney zijn tweede van de middag en strooide Jemairo Breinburg kort voor tijd nog wat zout in de wond: 4-0. DETO kon geen moment een vuist maken en moet – het zij herhaald – de rest van het seizoen strijden tegen degradatie. Daar zijn nog genoeg wedstrijden voor, maar het moet wél een keer gebeuren om geen vroege doemsfeer op sportpark Het Midden in Vriezenveen te creëren.