Zaterdag 20 april 2024

Excelsior’31 kampioen en herkansing DETO lijfsbehoud

Geplaatst op 25 mei 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Door zelf overtuigend te winnen én door puntverlies van Sparta Nijkerk bij ACV is Excelsior’31 vanmiddag kampioen van de hoofdklasse geworden. En door met 1-0 van WHC te winnen heeft DETO in de hoofdklasse rechtstreekse degradatie weten te voorkomen.

Excelsior’31 deed wat het moest doen, namelijk winnen en hopen op een misstap van Sparta Nijkerk, dat namelijk met één punt voorsprong de laatste speelronde inging. Excelsior’31 won op de eigen Koerbelt soeverein met 3-0 door drie(!) goals van Hielke Penterman. Sparta had het in de Drentse hoofdstad moeilijker, maar kwam tien minuten voor tijd toch op 0-1. Het nieuws van de gelijkmaker werd in Rijssen uitbundiger gevierd dan in Assen, want met oerkreten van vreugde en knallende champagnekurken

Excelsior’31-Flevo Boys 3-0 (2-0)
Kampioenen, kampioenen, kampioenen – driewerf titelvreugde op De Koerbelt in Rijssen. De brigade van trainer Peter Wesselink won met overmacht van Flevo Boys, zonder alles uit de kan te halen, maar wel met drie doelpunten van Hielke Penterman. Het is het verhaal van dit seizoen. Penterman scoorde in deze competitie 28 keer, door bijna altijd op perfect timend ‘uit de rug van de tegenstander te lopen’ en de voet tegen de bal te zetten. Het probleem vandaag was dat om Excelsior’31 kampioen te laten worden koploper Sparta Nijkerk (door Penterman vrijdag op deze site nog ‘de terechte kampioen’ genoemd) punten moest morsen in Assen. Daar zag het niet naar uit toen de Nijkerkers bij ACV tien minuten voor tijd 0-1 scoorde. De wedstrijd in Rijssen was eerder afgelopen en er was verzoening met het lot een slopende nacompetitie te moeten spelen, tot ACV het in de Drentse hoofdstad gelijk werd en ACV in blessuretijd zelfs nog won. De Koerbelt ontplofte van geluk en genot. Kampioenen, kampioenen, kampioenen.

DETO-WHC 1-0 (1-0)
Dankzij een fenomenaal schot van Qays Shayesteh is DETO vanmiddag aan degradatie ontkomen. Het doelpunt viel al op het kwartier en hoewel zowel DETO als WHC daarna nog kansen kreeg kwam in de stand geen verandering. DETO moest winnen waar WHC gelijk mocht spelen. Doordat de ploeg uit Wezep-Hattem er niet in slaagde te scoren, mede door wederom een prima acterende keeper Anthony van Zaltbommel, was DETO uiteindelijk spekkoper. Er wacht de roodzwarten nog wel een zonder twijfel moeilijke nacompetitie met als inzet klassenbehoud.

DUNO-SVZW 4-2 (2-0)
Het al gedegradeerde SVZW uit Wierden gaf goed tegenspel, maar DUNO wilde in Doorwerth voor eigen publiek toch vrij eenvoudig te winnen. Wel kwam SVZW bij een 3-0 achterstand dankzij twee goals van clubtopscorer Frank Smit nog dichtbij een remise, wat voor de thuisploeg aanleiding was de marge weer te vergroten.

Hielke (Penterman) en Hakim (Ezafzafi) samen goed voor veertig van de 63 doelpunten van Excelsior’31 (@Jan Sanderman)