Excelsior’31 krijgt na bekerzege FC Utrecht op bezoek

Geplaatst op 25 september 2019 door   ·   Geen reacties

DONGEN/RIJSSEN – Het is feest in Rijssen, want de plaatselijke voetbaltrots Excelsior’31 speelt op de laatste dag van deze maand op de eigen Koerbelt voor de KNVB-beker tegen FC Utrecht. De derdedivisionist mag het tegen de eredivisionist opnemen doordat de ploeg vanavond op sportpark De Biezen in en van de Kanaries in Dongen won. Dat gebeurde door een treffer Boy Boeloerditi (zie foto) van in de allerlaatste minuut en was dik verdiend.

In het mistroostige Dongen, ook een club die net als Excelsior’31 in de derde divisie speelt, kwam in de eerste helft op achterstand toen Roshendley Saez namens de gastheren scoorde, maar de Rijssenaren waren fysiek, mentaal en technisch niks minder, sterket, het spel van de Rijssenaren was beter en dat sorteerde effect toen Boy Boeloerditi zijn (eerste) goal van de wedstrijd liet noteren.

Na de thee kon het alle kanten op, maar hielden de ploegen elkaar met 1-1 in evenwicht. Het leek op een verlenging en wie weet penalty’s uit te draaien, maar dat zou, moet Boeloerditi bij zichzelf gedacht hebben, zomaar op nachtwerk kunnen uitdraaien, de terugreis van Brabant naar Twente in aanmerking genomen, en voorkwam door zijn tweede doelpunt dit bloedstollende scenario. Waarna zowaar Hielke Penterman nog de kans kreeg vanaf de stip een penalty te benutten. Hij vergat die te benutten, maar daar maalde niemand nog om.

Dongen likt de wonden, maar niet te lang, want maakt zich op voor nóg een wedstrijd tegen Tukkers, immers voor de competitie reist HSC’21 uit Haaksbergen komend weekend naar Dongen.

Excelsior’31 leeft nu toe naar de wedstrijd tegen het FC Utrecht van trainer John van der Brom. Al zou het goed zijn voor het gemoed en de stand komende zaterdag in de polder voor de competitie te winnen van Jong Almere City…