Woensdag 24 april 2024

Excelsior’31 mag handen dichtknijpen met een punt

Geplaatst op 11 januari 2020 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – De tweede helft van de competitie in de derde divisie van het zaterdagvoetbal is vanmiddag in Rijssen voor Excelsior’31 begonnen met een gelijkspel. Het werd op De Koerbelt 1-1 in het treffen met Barendrecht. Bij rust stonden de Rijssenaren nog met 1-0 voor, maar uiteindelijk mochten ze met 1-1 de handen dichtknijpen.

De goal van de thuisploeg kwam op naam van Jamarro Diks die een fraaie aanval even fraai afrondde. Hij omzeilde buitenspel, speelde zichzelf vrij en maakte die eigen voorwerk perfect af. Het was in die fase een open wedstrijd met twee voetballende ploegen.

Op basis van het wedstrijdbeeld na de pauze verdienden de bezoekers de gelijkmaker en uiteindelijk misschien nog wel meer. Ze waren in toenemende mate gevaarlijk met snijdende aanvallen. Het was aan keeper Melvin Koetsier te danken dat de formatie uit Zuid-Holland niet over de Rijssenaren heen denderde. Koetsier ranselde, tikte, stompte en schopte alle ballen weg, lag in elke boven- en benedenhoek waar een tegentreffer in het verschiet lag.

Verdiende gelijkmaker
De verdiende gelijkmaker viel toch, toen de attente Peter de Lange uit een standaardsituatie binnen wist te knikken, en met kunst- en vliegwerk voorkwamen de Rijssenaren dat Barendrecht het nadrukkelijke overwicht in de slotfase in een overwinning tot uitdrukking bracht. In de slotfase liep Niek Davina van Excelsior’31 tegen een tweede gele kaart aan, maar de Rijssenaren waren opgelucht dat ze het punt over de streep trokken.