Dinsdag 21 januari 2020
Twentesport

Excelsior’31 pakt een punt; DETO in Nijkerk vernederd

Geplaatst op 5 oktober 2019 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – In een aantrekkelijke en vooral spannende wedstrijd heeft derdedivisionist Excelsior’31 vanmiddag thuis de punten gedeeld met Ter Leede. Het werd op De Koerbelt 2-2.

Een afdeling lager, in de hoofdklasse, kreeg DETO in Nijkerk billenkoek, want de ploeg werd met boter en suiker ingemaakt. Pas toen de Nijkerkers op 6-0 stonden mocht DETO ook een keertje scoren, voor de zogenaamde eer: 6-1.

Excelsior’31-Ter Leede 2-2 (2-1)
In de basis ontbraken vandaag verrassenderwijs Hielke Penterman en Stefan Maat. Dérian Reijnders en Jasper Veltkamp kregen de voorkeur van trainer Peter Wesselink. Toch een kleine revolutie, dit talent boven routine, en getuigend van lef. Uit hun eerste kans scoorden de bezoekers niettemin de 0-1. Het was een doelpunt van geluk uit de kluts. Excelsior’31 herstelde zich knap en kwam door een goal van Boy Boeloerditi op gelijke hoogte en door een als stiftbal genomen strafschop nog voor rust op 2-1. Een tegenvaller was kort voor rust de rode veldverwijdering voor Boeloerditi voor een overtreding die niemand zag behalve de scheidsrechter. Na de pauze drong Ter Leede uiteraard hevig aan, de druk van de Sassenheimers nam toe, maar de 2-2 was een vuurpijl van grote afstand en dat was ook de eindstand op De Koerbelt.

NSC-DETO 6-1 (4-0)
Het vertrek van trainer Otto Krabbe bij DETO zorgde in Nijkerk voor een ander schokeffect dan gehoopt. De ploeg uit Vriezenveen was van meet af aan van alles kwijt en van dat alles vooral de kluts. Binnen een minuut was het al 1-0 voor de promovendus toen Redouan Azzat van dichtbij scooorde. Vanwege lamheid en blindheid aan DETO-zijde kon NSC alles doen wat het wilde, maar pas tien minuten voor rust verdubbelde de jonge debutant Jonathan Martina de marge en daarna ging het snel. Nog voor de thee troffen weer Azzat en Martina opnieuw raak. Na de rust mocht Yordi Grovenstein, ook twee keer, waarna invaller Maarten Jansen de enige goal van DETO maakte en nog dicht bij een tweede was. In de basis volgende week, zou je zeggen.

FOTO: Jan Sanderman (Excelsior’31-Ter Leede)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Pieter says:

    Er is blijkbaar toch een plan b is. Het door Wesselink uitgedokterde spelletje is vervangen door een veel meer realistisch speltype. Dit al dan niet door tussenkomst van de TC. Het lijkt erop dat de trainer eieren voor zijn geld heeft gekozen. Zonder Penterman en Maat is de dynamiek terug en worden er weer kansen gecreëerd. Jammer van de oerdomme kaart van Boeloerditi, anders was het zeker een 3-punter geweest.
Archief