Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 pakt koppositie na winst tegen Berkum

Geplaatst op 7 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

 

RIJSSEN – Excelsior’31 is de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. De Rijssenaren zetten lijstaanvoerder Berkum met 3-1 opzij en namen zo de koppositie over.

Hoewel met vv Berkum de koploper naar Rijssen kwam, was dat geen moment te zien. De Zwollenaren oogden angstig en liepen voortdurend achteruit. De tactiek vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden bleek niet te werken en kon na tien minuten in de prullenbak. Op dat moment was Excelsior al aan de leiding gekomen. Een afstandsschot van Boy Boeloerditi verdween in de uiterste hoek van het doel. Die trefefr zorgde ervoor dat Excelsior vrijuit kon spelen, vooral ook omdat Berkum geen plan-b leek te hebben.

Nog voor rust werd het 2-0. Op aangeven van Mirko Zwiers was het Hielke Penterman die vlak voor de pauze zorgde dat de Rijssenaren met een prima gevoel richting de kleedkamer konden gaan. Kort na de hervatting werd dat gevoel nog beter, want na 50 minuten was het opnieuw raak. Cem Köse bracht de stand op 3-0 en daar viel voor Berkum niets op af te dingen. De bezoekers scoorden nog wel een keer, twintig minuten voor tijd schoot Van der Meulen een vrije trap binnen. Die treffer had uiteindelijk niet meer dan statistische waarde.

Door de 3-1 zege is Excelsior’31 de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. Hoewel het seizoen nog lang is, lijken de Rijssenaren in elk geval op weg naar een mooi seizoen.

Excelsior’31 – Berkum 3-1 (2-0) Score: 10. Boeloerditi 1-0, 45. Penterman 2-0, 50. Köse 3-0, 69. Van der Meulen 3-1
Excelsior’31: Koetsier, Vosskülhler (31. Beverdam), Averesch, Brummelhuis, Zwiers, Davina, Boeloerditi, Isa (50. Sahin), Köse, Penterman (82. Veltkamp), Ezafzafi.

Foto’s: Jan Sanderman

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief