Excelsior’31 pakt opnieuw belangrijke punten

Geplaatst op 13 april 2013 door   ·   Geen reacties

rj13041351143RIJSSEN – Excelsior’31 heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan. Door thuis te winnen van concurrent Scheveningen, zijn de Rijssenaren gestegen naar de elfde plaats op de ranglijst. Cenk Uguz scoorde het enige doelpunt in de in 1-0 geëindigde wedstrijd.

De beste mogelijkheden in het begin van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Het was aan goed optreden van Excelsior’31 doelman Arjan Kok te danken dat de Rijssenaren niet op achterstand kwamen. Gaandeweg de eerste helft kwam Excelsior beter in de wedstrijd en kreeg het zelf ook kansen. Robert Wilens was dicht bij een doelpunt, maar de doelman van Scheveningen bracht redding. Even daarna was het wel raak. Wilens zorgde voor de assist, waaruit Cenk Uguz raak schoot.

Ook de tweede helft had Scheveningen het initiatief en Excelsior geluk dat de bezoekers niet wat effectiever waren. Na een spannende slotfase, waarin Excelsior niet ten onder ging aan de druk, maar zelf ook verzuimde het duel te beslissen door de 2-0 te scoren, mogen de Rijssenaren opnieuw drie punten bijschrijven. Daarnaast is Excelsior’31 ook koploper in de derde periode. Belangrijker dan dat is dat de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen elfde staat en daarmee een plek inneemt die goed is voor rechtstreekse handhaving.

Excelsior’31 – Scheveningen 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 32. Uguz 1-0.

Excelsior’31: Kok, Siemelink, Lubbers, David, Vosskuhler, Isa, Uguz (77. Rosink), Davina (86. Gerritsen), Aydin (70. Ten Hove), Wilens, Mahmudov.