Excelsior’31 schiet uit de slof stijgt naar de middenmoot

Geplaatst op 16 november 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN– Een slim spelend Excelsior’31 won vanmiddag redelijk eenvoudig van DOVO. De cijfers 2-6 waren enigszins geflatteerd, maar daarmee niet minder verdiend. De ploeg manoeuvreerde zich in de middenmoot van de derde divisie.

De bezoekers uit Rijssen reisden door blessures geplaagd naar Veenendaal, maar de elf die er wel waren stonden hun mannetje. Ze werden meteen op de proef gesteld door een strijdlustig en aanvallend DOVO, dat opende met vloeiende combinaties, onder meer een bal van Sam van Hasselt op de paal, maar na een aantal reddingen van keeper Melvin Koetsier zwakte de storm af.

Nog binnen de tien minuten gaf Excelsior’31 de gastheren een lesje effectiviteit toen Jamarro Diks een uitval met een goal bekroonde. DOVO was ook daarna voetballend gelijkwaardig en scoorde, na nogmaals de sterkte van de doelpaal te hebben beproefd, de gelijkmaker door Simon van Zeelst. Daarna hadden de Veenendalers een overwicht, maar ze vergaten de mogelijkheden te benutten.

Na de rust waren de Rijssenaren hypereffectief. Om te beginnen verzilverde Hakim Ezafzafi een strafschop nadat even daarvoor een eerdere goal van hem werd afgekeurd. Weliswaar kwam DOVO door Quincy Arends nog wel op gelijke hoogte, maar daarna was het Excelsior’31 dat de klok sloeg. Jasper Veltkamp, Derian Reinders, Boy Boeloerditi en Hieke Penterman.