Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Excelsior’31 – SVZW 2-1 (2-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 10 maart 2012 door   ·   5 Reacties

De derby was een clash waarbij beide teams er een aantrekkelijk schouwspel van maakten. Het duel werd uiteindelijk hoogverdiend door de Rijssenaren gewonnen. Die ploeg was op alle vlakken beter, maar vergat alleen de opgelegde kansen te benutten. Anders was de uitslag zonder overdrijven 6-1 of 7-1 geweest. Bij SVZW ontbrak de voetbalfilosofie, het was tactisch allemaal zeer zwak. Ook technisch was Excelsior veel beter. SVZW hield het veld te lang, waardoor Excelsior oppermachtig was. De eerste helft speelden de Rijssenaren SVZW zoek en mocht die ploeg blij zijn dat het bij 2-0 bleef. De 2-0 kwam voort uit een werkelijk prachtig uitgevoerde counteraanval.

De tweede helft was het alles Excelsior wat de klok sloeg. Tot de 75e minuut kreeg de ploeg veel kansen, maar daar werd er geen van benut. Vervolgens was het de ingewisselde Ozcan die een voorzet gaf die via een tussenstation bij Maris kwam die de 2-1 binnen kopte. Ook daarna kreeg Excelsior een aantal goede kansen. Hempenius en Wilens faalden jammerlijk. Hierdoor bracht Excelsior zichzelf nog behoorlijk in de problemen. SVZW speelde veel hoge ballen, maar bracht voetballend niets. Ik vond ook de opstelling van SVZW vreemd. Ze speelden met Tim Engbers in de spits en zo waren er nog een aantal dingen onduidelijk. Ik vond het ook opvallend dat er een aantal spelers in actie kwamen die voorheen in de zondag Topklasse speelden. Al deze spelers hadden behoorlijk moeite om mee  te komen. De conclusie mag dan ook zijn dat de zaterdag Topklasse beter is dan de zondag, ik sla de zaterdag in elk geval hoger aan.

Ondanks het matige SVZW geef ik de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een zeven. Sterren ken ik toe aan Lubbers. Hij speelde een foutloze wedstrijd en een goed resultaat begint bij de achterhoede. Ik begreep dat er een moment was waar hands zou zijn gemaakt door Lubbers, maar dat heb ik vanaf mijn plek niet waar kunnen nemen en kan ik dus ook niet beoordelen. Verder speelde Dennis Rosink niet opvallend, maar wel heel erg goed. Hij maakte vrijwel alle aanvallen van SVZW onschadelijk. Hij krijgt een ster. Tenslotte twee sterren voor Nick Davina, die twee doelpunten maakte, waaronder een waarbij hij zo afdrukte vanaf 25 meter. Hem roep ik ook uit tot man van de wedstrijd.

Excelsior’31 – SVZW 2-1 (2-0)
Scoreverloop:
22. Davina 1-0, 35. Davina 2-0, 77. Maris 2-1.
Geel: Engbers
Toeschouwers: 1.500
Man van de wedstrijd: Davina (Excelsior’31)
Sterren: Lubbers (2x), Rosink (1x), Davina (2x) (Allen Excelsior’31)
Excelsior’31: Kok, Siemelink, David, Lubbers, Borghuis, Rosink, Isa, Davina (78. V/d Berg), Hempenius, Wilens, Ten Hove (64. Michels).
SVZW: Achterhoek, Mulderije (46. Ozcan), Smit, Parnela (46. Prumers), Van Keulen, Zwiers, Engbers, Sahin, Ten Hoeve, Perik, B. Kamphuis (59. Maris).

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. wim says:

  op zich goede analyse.maar je doet toch echt weer 2 spelers tekort.
  David en Siemelink speelden ook zeer goed.

 2. Gerrit says:

  hallo Wim,

  ik sluit me hier volkomen bij aan; met name David ontwikkeld zich toch een van de betere verdedigers in de topklasse; stoor me trouwens mateloos aan het commentaar van die kraai op tv oost net of ze 3 punten verloren hebben; ja dat hebben ze maar zeer terecht.

 3. Bert says:

  Ik sluit me bij Wim en Gerrit aan wat betreft David.
  Prima analyse van de heer Megelink. En die sterren vind ik niet zo belangrijk. Iedereen heeft daar zijn eigen kijk op. Het gehele team van Excelsior’31 scoorde in mijn ogen minimaal een 6,5, niemand die daar onder zat. Er was maar 1 ploeg dat voetbalde en aanspraak maakte op de overwinning en dat waren de Rijssenaren. Verdiende overwinning.

 4. Herman says:

  Inderdaad,zo ging Kraai ook tekeer em klaagde dat zij vele blessuregevallen hadden en door moesten,vele gehandicapte spelers ,ja Kraai had je maar niet zo snel je wissels moeten gebruiken.
  Overigens was het voor met name Siemelink ook pijn verbijten,ik hoorde dat hij helemaal ingetaped was om zijn gekneusde voet iets te onzien,en daardoor toch nog kon spelen.
  Of dat verstandig is is ook maar de vraag,maar dan vind het wel extra knap dat hij nog goed voor de dag kwam.Trouwens er werd weer genokt en vind dan ook dat je niet teveel spelers moet benadrukken,het was gewoon ook een prima teamprestatie,elkaars fouten herstellen dat is het motto.

 5. Herman says:

  En trouwens Rosink een ster??maakte ook veel fouten ,waar bijna tegendoelpunten door kwamen,werkte hard maar was zeer slordig in de passing.
  Nee dan denk ik eerder net als Wim aan Siemelink en David,zij worden vaak ondergewaardeerd omdat zij zichzelf opofferen door anderen de bal te gunnen,balafpakkers heb je per slot van rekening ook nodig,en daar zijn zij alle twee goed in.
  Net weer een pootje ertussen zodat medespelers kunnen exceleren.Ja,het vuile werk word niet altijd op waarde geschat.
Archief