Woensdag 24 april 2024

Excelsior’31 verliest debuut in derde divisie op eigen veld

Geplaatst op 25 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – De eerste wedstrijd van Excelsior’31 in de derde divisie ging vanmiddag op de eigen Koerbelt verloren, want ODIN’59 won in Rijssen met 0-1. Deze stand was al bij rust bereikt door een werkelijk schitterende goal van Koen Tros die de Heemskerkers na ruim twintg minuten op voorsprong schoot. Hij controleerde een door Excelsior’31 slecht uitverdedigde bal op de borst, drukte hem richting zijn voet en haalde beheerst uit, met effect: 0-1.

ODIN bleek een beweeglijke ploeg met het accent op de snelle combinatie. Excelsior trachtte te controleren en wist ook kansen te creëren. Toch was bij een aanval van de gasten het hoogstandje van Tros, die zijn ploeg na een voortreffelijke aanname met een loepzuivere curvebal, genoeg om de Rijssenaren op achterstand te zetten. Dat was duidelijk zichtbaar een domper, maar tot de rust had de teleurstelling geen kwalijke gevolgen voor de formatie van trainer Peter Wesselink.

Na de thee hadden de roodhemden behalve theewater ook vertrouwen getankt, maar van ODIN’59 mocht het allemaal tot de zestienmeter. Uit de omschakeling kregen de gasten ook mogelijkheden zodat de 0-2 net zo goed mogelijk was als de 1-1. Het werd geen van beide en dus startte Excelsior’31 zijn debuut in de derde divisie met een nederlaag. Volgende week reizen de Rijssenaren naar Hoornaar om de strijdbijl op te pakken tegen SteDoCO, dat vandaag ook verloor en ook met 1-0, van DVS’33.