Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Excelsior’31 verliest wel van FC Utrecht, zij het eervol

Geplaatst op 31 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht scoorde Excelsior’31 wel zijn eretreffer, maar kreeg er vier tegen en daarmee legde de derde-divisionist het af tegen de eredivisionist. Het wonder voltrok zich niet op De Koerbelt. Overigens was de goal van Hielke Penterman namens de thuisclub wel de mooiste van de avond.

Excelsior’31 werd niet afgeslacht. Dat had deels te maken met de instelling van de Utrechters, die duidelijk waren gekomen om met zo min mogelijk inspanning deze klus te klaren, maar ook met de strijdwijze van de Rijssenaren die vanuit een straf georganiseerde verdediging vanuit de omschakeling met snel countervoetbal de gasten tot de orde dwongen.

Excellente vorm Koetsier
In het voordeel van Excelsior sprak ook dat doelman Melvin Koetsier in excellente vorm stak. Niettemin scoorde Utrecht na tien minuten wel de 0-1 door een geplaatste schuiver van Leon Guwara. Daar stond tegenover dat Excelsior’31 via Hakim Ezafzafi in alle vrijheid een aantal schietkansen kreeg, maar het richtinggevoel volledig miste. En dan kreeg de thuisploeg van trainer Peter Wesselink kort voor het rustsignaal ook nog een strafschop tegen vanwege een overtreding van Niek Davina. Met een perfecte pengel bracht Adam Maher de gasten op een comfortabele ruststand van 0-2.

Frommelgoal de beslissing
Eigenlijk was de wedstrijd toen gespeeld, helemaal toen de Utrechters door een frommelgoal van Issah Abass ook nog op 0-3 kwamen. Kort daarna maakte Penterman de mooiste goal van de avond en kwam er zowaar een slotoffensief van Excelsior’31. Als de tweede goal van de Rijssenaren zou zijn gevallen, had het nog raar kunnen lopen, maar in plaats van 2-3 werd het 1-4, gescoord door Simon Makienok, die er zo liet hij merken extra blij mee was doordat hij na twee jaar blessureleed weer speelde, als invaller.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief