Donderdag 28 maart 2024

Excelsior’31 verliest van effectieve Zeeuwen uit Hoek

Geplaatst op 19 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Op eigen veld legde Excelsior’31 het vanmiddag of tegen Hoek uit Zeeland. De bezoekers stonden bij rust met 0-2 voor en na het eindsignaal was het 2-3. De eilanders speelden met een versterkte verdediging mikten nadrukkelijk op de omschakeling. Dat pakte voor hen goed uit, al kwam Excelsior’31 uiteindelijk nog dichtbij.

In de derde divisie staat Excelsior’31 nu achtste met tien punten en het verrassende Hoek vierde met een puntenverzameling van vijftien.

In de hoofdklasse kwam DETO uit Vriezenveen dit weekend niet in actie.

Excelsior’31-Hoek 2-3 (0-2)
Hoek liet Excelsior’31 dus komen, maar liet achter daardoor veel ruimte waar de Zeeuwen twee keer gebruik van maakten door snel te counteren na een afgeslagen aanval. Rond het eerste half uur scoorden Alexander Embrechts en Erwin Franse uit soepele counterattacks na voorbereidend werk van Fabian Wilson en Rik Impens. Voetballend deden de Rijssenaren weinig onder voor de gasten, maar qua effectiviteit zeker wel. Na de rust werd het anders, want Excelsior’31 moest wel en ging ook meer risico nemen. Het was fnuikend dat de thuisploeg eerst nog op 0-3 kwam alvorens het bij de roodhemden ging lopen. De derde van Hoek was wel de mooiste van de pot. Een vrije trap op een meter of 25 werd kort breed getikt waarna Roycel James met zijn linker een poeier vol effect onbereikbaar in de bovenhoek mikte, volstekt onhoudbaar voor Melvin Koetsier. Exelsior’31 ging na ruist alles of niks spelen en kwam nog tot 3-2, want na een dik een kwartier in de tweede helft peerde Hielke Penterman raak en vervolgens kreeg Excelsiot’31 een strafschop na het neerhalen in de zestien van Boy Boeloerditi, de het vonnis zelf voltrok. Verder liet Hoek het niet komen, ook al niet doordat de Rijssenaren met tien kwam te staan na een rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes. Excelsior’31 gooide nog wel veel passie en peper in de strijd, maar de blauw-witten uit Hoek hielden redelijk eenvoudig stand.