Excelsior’31 verslaat Deto en pakt periodetitel

Geplaatst op 11 mei 2013 door   ·   Geen reacties

denis mahmudov excelsior31VRIEZENVEEN – Excelsior’31 heeft de derby met Deto Twenterand met 3-0 gewonnen. Marco ten Bolscher en Denis Mahmudov (2x) (foto) namen de doelpunten voor hun rekening. Doordat Rijnsburgse Boys tegen FC Lisse niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, pakten de Rijssenaren ook nog eens de derde periodetitel.

Nadat afgelopen week voor Excelsior de beslissing viel, de ploeg handhaafde zich in de Topklasse na winst tegen Genemuiden, stond er voor beide ploegen weinig meer op het spel. Bij Deto stond de wedstrijd min of meer in het teken van het afscheid van Martijn Schepers, die na elf seizoenen stopt bij het eerste elftal. Voor Excelsior was er nog een kans op een periodetitel, al waren de Rijssenaren daarvoor volledig afhankelijk van Rijnsburgse Boys.

Nadat de eerste fase van de wedstrijd gelijk op ging, was het vervolgens Excelsior dat het beste van het spel had. De Rijssenaren kwamen kort voor rust op voorsprong, door een doelpunt van Marco ten Bolscher, spits en topscorer van het tweede elftal. Na een uur scoorde Denis Mahmudov binnen drie minuten twee keer en zorgde zo voor de beslissing. Doordat Rijnsburgse Boys tegen FC Lisse niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, pakten de Rijssenaren ook nog eens de derde periodetitel. Dat maakte de ontlading nog eens extra groot en bezorgde Excelsior een extra beloning voor een prima tweede seizoenshelft. Voor Deto resteerde de wetenschap dat het Topklasse avontuur, dat geen moment gebarcht heeft waar vooraf op gehoopt werd, definitief voorbij is.

DETO Twenterand – Excelsior’31 0-3 (0-1)
41. Ten Bolscher 0-1, 63. Mahmudov 0-2, 65. Mahmudov 0-3