Woensdag 24 april 2024

Excelsior’31 wint en herovert koppositie hoofdklasse

Geplaatst op 25 november 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN -Door zelf met 2-0 te winnen van Zuidvogels en doordat Genemuiden onderuit ging is Excelsior’31 weer koploper in de Hoofdklasse B. Hakim Ezafzafi scoorde beide doelpunten.

Het was in Rijssen een middag die in het teken stond van de ondernemer/investeerder Dik Wessels. Hij was van grote waarde voor de Rijssense gemeenschap en zeker ook voor Excelsior’31. Met een minuut stilte en het dragen van rouwbanden werd stilgestaan bij zijn overlijden afgelopen week.

Slow start
Onder de indruk van het stiltemoment duurde het lang voordat de wedstrijd echt op gang kwam, al kreeg Hielke Penetrman in de openingsminuten een goede mogelijkheid. Er zouden er meer volgen, maar de voorwaartsen hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Het was aan doelman Koetsier te danken dat dit zonder gevolgen bleef want met enkele reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd.

Voorsprong
Na rust kwam de voorsprong er alsnog. Mirko Zwiers zorgde voor de voorbereiding, de assist van Penterman was dusdanig dat Ezafzafi de aanval kon bekronen met een doelpunt. Na de treffer heerste Excelsior. Toch bleef de stand lange tijd penibel. Een tweede doelpunt werd afgekeurd, waarna pas in blessuretijd de definitieve beslissing viel. Weer was het Ezafzafi die wist te scoren. Zijn treffers bleken voldoende voor de winst, maar omdat Genemuiden verloor, ook om de koppositie te heroveren.
Excelsior’31 – HSV De Zuidvogels 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 65. Ezafzafi 1-0, 90. Ezafzafi 2-0
Excelsior’31: Koetsier, Beverdam, Averesch, Baysoy (90+1. Vlijter), Vosskuhler (75. Brummelhuis), Zwiers, Isa, Boeloerditi, Veltkamp (78. Sahin), Penterman, Ezaf