Excelsior’31 wint thuis van Capelle

Geplaatst op 23 maart 2013 door   ·   Geen reacties

375x CF4A0346 RIJSSEN – Excelsior’31 heeft in een matige wedstrijd Capelle verslagen. Op eigen veld werd het door doelpunten van Dylan Vosskuhler en Cenk Uguz 2-0 voor de Rijssenaren.

Hoewel de belangen voor Excelsior’31, de ploeg is volop verwikkeld in strijd tegen degradatie, groter waren dan die van de bezoekers, was het toch Capelle dat het beste aan de wedstrijd begon. Dat resulteerde in enkele mogelijkheden. Zoals vaker deze wedstrijd was het de uitstekende keepende Arjan Kok die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Beide ploegen leden veel, onnodig, balverlies, waardoor de wedstrijd erg rommelig oogde. Gescoord werd er voor rust niet, al hadden beide ploegen daar wel mogelijkheden toe.

Na rust leek Marco Aydin de score te openen. De aanvaller deed alles goed, maar had pech dat zijn schot, ver buiten bereik van de doelman van Capelle, via de binnenkant van de paal het doel uit caramboleerde. Een daarna trof John Lubbers wel doel, maar omdat de scheidsrechter buitenspel had geconstateerd, werd het doelpunt niet toegekend. Uiteindelijk was drie keer scheepsrecht, want de derde grote kans na rust, een vrije trap van Dylan Vosskuhler, leverde wel een doelpunt op. Met een fraaie boog verdween het schot in het doel.

Door de achterstand moest Capelle komen en kreeg Excelsior meer ruimte. Waar Capelle er nauwelijks in slaagde tot kansen te komen, waren de Rijssenaren wel een aantal keer dicht bij een tweede doelpunt. In de slotfase koos Excelsior er nadrukkelijk voor de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Kort voor tijd wist de thuisploeg toch nog een keer te scoren. Cenk Uguz schoot vanaf rand strafschopgebied hard en zuiver raak en besliste zo de wedstrijd.

375x David 2013-03-23Na afloop was er grote blijdschap bij de Rijssenaren. ‘We hebben vandaag drie punten gepakt, zelf twee keer gescoord en achterin niets weggegeven’, vatte Andreas David (foto) de prestatie van zijn ploeg samen. Hoewel de drie punten zeer welkom zijn, beseft David wel dat zijn ploeg er nog lang niet is. ‘We hebben dit seizoen op een bepaald moment een heel slechte serie van acht wedstrijden gehad, die leek ons op te gaan breken. Maar de laatste weken gaat het juist weer heel goed en pakken we weer de nodige punten. Dat geeft  het vertrouwen, dat het ons moet lukken ons te handhaven. We hebben gewoon te veel kwaliteit om te degraderen. Het is alleen wel zaak  om de komende weken, wanneer we alle directe concurrenten treffen, nog wel te zorgen dat we de punten die we nog nodig hebben ook gaan pakken.’

Excelsior’31 – Capelle 2-0 (0-0)
62. Vosskuhler 1-0. 87. Uguz 2-0.
Excelsior’31: Kok, Siemelink (79. Ten Hove), Lubbers, David, C. Uguz, Rosink, Davina, Wilens (85. Bartelds), Mahmudov, Vosskuhler, Aydin (62. Gerritsen).