Maandag 16 december 2019
Twentesport

FC Aramea winnaar Auni-zaalvoetbaltoernooi

Geplaatst op 7 januari 2012 door   ·   3 Reacties

HENGELO – FC Aramea is de winnaar geworden van het Auni Zaalvoetbaltoernooi. De Enschedese veldvoetbalvereniging, voor de gelegenheid versterkt met Andreas David (foto) van Exclesior’31 wist in de finale een 2-0 achterstand goed te maken en vervolgens in de verlenging het Rijssense Asah Company te verslaan. Ook bij de verliezende finalist stonden met Caleb Rahajaan en Jan Borghuis twee spelers in de ploeg die normaal gesproken namens Excelsior’31 op het veld in actie komen.

Andreas David was na afloop bijzonder blij met de toernooioverwinning: ‘We kwamen met 2-0 achter in de finale, tegen een tegenstander die gewend is zaalvoetbal te spelen. Vervolgens zag je dat Asah Company ons de ruimte bood om op te bouwen. Daarop hebben wij druk naar voren gezet in een poging alsnog wat van de finale te maken. Zij bleven goed verdedigen, gelukkig slaagde ik er in van afstand de 2-2 gelijkmaker te scoren. Bij Excelsior’31 speel ik centraal in de verdediging. Vandaag heb ik ook mijn aanvallende kwaliteiten kunnen gebruiken. Ik had toestemming van onze trainer om hier mee te mogen doen. Hoewel ik het zaalvoetbal erg leuk vind, gaat mijn voorkeur toch uit naar elf tegen elf op het veld. We hebben hier afgelopen jaar ook meegedaan, het is voor het eerst dat FC Aramea een zaaltoernooi wist te winnen, dat maakt dit resultaat extra bijzonder.’

Ook organisator Auni Kandemir keek met een tevreden gevoel terug op het toernooi, ondanks het opstootje dat een van de deelnemende ploegen veroorzaakte. ‘Ik heb een goed gevoel aan deze editie van het toernooi overgehouden. Het is al met al weer een heel mooi toernooi geweest. We hadden met Asah Company en FC Aramea twee verrassende finalisten, al had ik FC Aramea eigenlijk wel als kansen toegedicht zo ver te komen. Er was inderdaad even een incidentje met een team waarvan een speler moeite had met de uitschakeling van zijn ploeg. Hij was ook degene die vervolgens een stuk vuurwerk op het speelveld gooide. Het is jammer dat zoiets gebeurt, zeker omdat het totaal niet bij de sfeer van het toernooi past. Het is duidelijk dat die ploeg in de toekomst niet meer welkom zal zijn. Gelukkig is het toernooi afgezien van die gebeurtenis erg goed verlopen en hebben we met FC Aramea een mooie winnaar.’

Einduitslag Auni zaalvoetbaltoernooi:
1. FC Aramea
2. Asah Company
3. Al-Andalus
4. The Three Musketeers

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Marco says:

  FC Aramea had vandaag een erg sterk team met vooral Augien Aslan en Andreas David als uitblinkers. Trouwens mooi om te zien dat een centrale verdediger als Andreas zo technisch begaafd is in de zaal. Zie je niet vaak.

  Ps: Asah Company speelde de finale tegen FC Aramea en niet Al Andalus!

 2. Sel says:

  Helemaal mee eens Marco. FC Aramea had een goed team met spelers als Aslan, David, maar ook Marco Aydin. Dit was echt een teamprestatie van deze leuke club.

  Verder was het weer een leuke toernooi! Goed gedaan Auni abe!

  Gr. Selcuk

 3. Erkan Kandemir says:

  Gefeliciteerd jongens!
  Verdient gewonnen.

  groeten Erkan
Archief