Forse nederlagen voor Rigtersbleek en Stevo

Geplaatst op 22 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De Twentse ploegen in de eerste klasse van het zondagvoetbal kenden een vervelend weekend. De vier wedstrijden die wel doorgang konden vinden leverden slechts twee punten op. BWO speelde thuis gelijk tegen Schalkhaar, Tubantia deed dat op bezoek bij Rohda Raalte. Rigtersbleek en Stevo leden beide een forse 3-0 nederlaag.

BWO – Schalkhaar 0-0
Beide ploegen deden hun best om wat van de wedstrijd te maken, maar soms zijn de verdedigingen gewoon beter dan de voorhoede. Dit was zo’n wedstrijd. Beide ploegen slaagden er niet in het verschil te maken, ondanks dat er met veel inzet werd gespeeld. Gezien de verhoudingen was een gelijkspel uiteindelijk ook de terechte uitslag.

FC Winterswijk – Rigtersbleek 3-0 (2-0)
Scoreverloop: Leuijerink 1-0, S. Te Winkel 2-0, Nalovic 3-0.

FC Winterswijk bleek duidelijk een maatje te groot voor Rigtersbleek. De thuisploeg domineerde het duel en de bezoekers uit Enschede kwamen er geen moment aan te pas. Met een fraaie geplaatste kopbal was het aanvoerder Mike Leuijerink die de score opende. Nog voor rust bracht Te Winkel de stand op 2-0. Daarbij mocht Rigtersbleek blij zijn dat het verschil halverwege niet al veel groter was. Na rust kwam er nog een treffer bij. Na een fraaie aanval bepaalde Ilhan Nalovic de eindstand op 3-0

Rohda Raalte – Tubantia 0-0
De thuisploeg was veel sterker dan de bezoekers uit Hengelo. Rohda kreeg mogelijkheden voldoende, maar slaagde er niet in te scoren. Tubantia wist er weinig tegenover te stellen en mocht zich gelukkig prijzen dat de Raaltenaren niet tot scoren kwamen. Rohda claimde laat in de wedstrijd een strafschop, maar kreeg die niet. Op een andere manier scoren lukte niet, zodat het duel in 0-0 eindigde.

Stevo – Bemmel 0-3 (0-1).
Scoreverloop: Wientjes 0-1 en 0-2, Knipping 0-3 (pen.).

Het krachtsverschil was zondagmiddag niet groot tussen STEVO en Bemmel. Bemmel voetbalde wat makkelijker, maar STEVO zette er een flinke dosis werklust tegenover. Grote kansen waren schaars in de eerste helft. SC Bemmel werd bij de 0-1 in het zadel geholpen door keeper Roy Kreuwel, die uitgleed waardoor Wientjes eenvoudig kon scoren. Na rust deed Wientjes dat opnieuw. STEVO probeerde de stand om te buigen, maar na een benutte penalty van Knipping was het verzet definitief gebroken.