Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Geen acht maar twaalf spelers verlaten Sportclub Enschede

Geplaatst op 14 juni 2011 door   ·   10 Reacties

ENSCHEDE – Vier weken geleden leek Sportclub Enschede acht spelers te gaan verliezen op ‘transfermarkt’ der amateurs, vandaag, één dag voor de sluiting van de overschrijvingstermijn zijn het er twaalf. Daar staan negen nieuwe spelers tegenover plus een aantal A-junioren. De eerste klasser ziet de volgende spelers vertrekken: Mesut Yildirim, Ron Naafs en Ferdi Kocoz naar topklasser Quick’20, doelman Richard Weerkamp stopt,  Benjamin Can gaat in januari stage lopen in Spanje, en speelt tot die tijd voor Mediterraneo, voor Adil Benjamin geldt hetzelfde. Hij gaat stage lopen op Aruba. Lucas Aydin gaat eveneens naar Mediterraneo. Appie Altunbas vertrekt naar HSC’21 en verder gaat Leroy Zijlstra naar Vogido, Jos van der Veen naar Tubantia, Asmar Malki naar FC Bocholt en Luuc Collou naar Sparta Enschede.

Daar staat de komst tegenover van doelman Felix van Berkel en Stef Aagten van Avanti, Michael Boelema van Enschedese Boys,  Lenn Brocx, Gerben Nijhuis en Hasan Mohammed van Glanerbrug, Rick Steenis (was gestopt), Fatih Genc (ON) en Michell Staphorst van De Tubanters. De drie spelers van Victoria’28 die eerder als nieuwe aanwinsten werden opgevoerd – Mickael Stuut, Tim Bongers en Andy Sterken – hebben hun toezegging ingetrokken.

Delen is sportief

Reacties (10)

 1. Wilco says:

  Oei das minder, paar hele belangrijke jongens weg. Zephat van de boys komt die ook niet? Steennis was niet gestopt heeft afgelopeb seizoen gevoetbald!

 2. Anton says:

  Mij bekruipt wel eens het gevoel dat sommige jongens helemaal niet meer weten wat ze willen. Het is dit seizoen wel heel erg met toezeggen, dan toch weer niet en naar een andere club. Wat je daar toch mee denkt te bereiken…

 3. yenom says:

  Geld praat, ook in het amateurvoetbal..

 4. Patrick says:

  Waarschijnlijk heeft dit te maken met de arrogantie waarmee Sportclub denk te kunnen handelen.
  Ik vind het weer jammer dat gesuggereerd wordt dat een 3-tal spelers van Victoria’28 zomaar hun overschrijving zouden intrekken. Zij hebben geen enkele toezegging gedaan. Sportclub rekent zich rijk met iets wat ze niet hebben.

 5. Wilco says:

  Misschien hebben ze wel eerst hun toezegging gegeven maar toen Victoria is gepromoveerd het ingetrokken, meer kans op een basisplaats bij victoria dan bij Sc Enschede.

 6. Hans says:

  Het feit dat er spelers van Victoria’28 een training bijwoonden zegt denk ik wel genoeg Patrick. Niks met arrogantie te maken. Eerlijk waren de spelers niet. Dat valt hun kwalijk te nemen. Niet sc e.

 7. Mike says:

  klopt, zo is het. Als Victoria niet zou promoveren, dan zouden ze komen. Victoria promoveert, dus ze blijven. Prima toch, was ook bekend bij Sportclub.
  Trouwens jammer dat er weer direct over arrogantie wordt gesproken als het over Sportclub gaat. Lekker papegaaien is dat. Insiders weten wel anders.

 8. Johan says:

  @Mike: Waarom wordt er in het nieuwsbericht dan niet gezet, dat deze jongens komen indien ze niet promoveren.
  Nu staat het als een feit in het nieuwsbericht (op deze site). Dit kan arrogant overkomen.
  Wie het eerste balletje heeft opgegooid (spelers of club) weet ik niet, maar het is niet netjes om met spelers te “onderhandelen” die middenin de nacompetitiestrijd zitten. Maar misschien is dit wel het “nieuwe” amateurvoetbal.

  Andere discussiepunt trouwens: Waarom elk jaar zoveel wisselingen? Als club is dit toch geen beleid voeren? En als het aan de wispelturige spelers ligt, zoek dan naar nuchtere betrouwbare spelers.

 9. Mike says:

  @Johan: in de maand mei wordt er door zoveel spelers een balletje opgegooid, wie ambitie heeft wil hogerop. In de laatste jaren is Sportclub steeds meer een springplank naar clubs als HSC’21 en Quick ’20 geworden. Dan is het logisch dat spelers van een ‘lager’ niveau eerst deze tussenstap kiezen.

 10. René says:

  Te vroeg dit soort (verkeerde) uitlatingen doen kan in je voordeel werken maar in dit geval krijg je de deksel op je neus! Dus Clubs moeten pas publicatie naar buiten brengen over spelers die komen wanneer zij daadwerkelijk de overschrijving binnen hebben! Voorkom je veel van dit soort uitlatingen over en weer!
Archief