Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Overstap naar SVZW is geen makkelijke beslissing voor Jordi van Ek

Geplaatst op 8 maart 2012 door   ·   5 Reacties

HAAKSBERGEN – Jordi van Ek verruilt komende zomer HSC ’21 voor zaterdagtopklasser SVZW. Een opvallende overstap, aangezien Van Ek al bijna zijn hele leven voor HSC ’21 speelt. Het was dan ook geen makkelijke beslissing voor de 21-jarige Haaksbergenaar.

Van Ek brak vorig seizoen door in de hoofdmacht van HSC ’21, dat destijds nog in de hoofdklasse speelde. Hij speelde nagenoeg alle wedstrijden en werd met dat team kampioen in de zondaghoofdklasse C. Hij viel op als degelijke speler, iemand waarop een team kan bouwen. Dit seizoen, het eerste seizoen in de topklasse, is dat niet veranderd. Toen trainer Paul Krabbe te kampen had met een aantal blessuregevallen, positioneerde hij Van Ek centraal in de verdediging. Geen verkeerde keus. Samen met Michael Wensing was hij even betrouwbaar als het duo Wensing – Holtkamp.

Het is dan ook niet gek dat Van Ek rijp was voor een nieuwe stap in zijn voetbalcarrière. Misschien zelfs wel een niveautje hoger, voor de Jupiler League. Hij koos echter voor SVZW, een opvallende keuze. Voor Van Ek zelf was het meer een lastige keuze. ‘Bij SVZW lopen enkele ervaren spelers rond, ook op het middenveld’, vertelt hij. ‘Het lijkt me een mooie uitdaging om met die jongens te concurreren. Dat zal goed zijn voor mijn ontwikkeling, denk ik. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een HSC-jongen met een groen hart. Dat zal nooit veranderen.’ Volgend seizoen is Paul Krabbe trainer bij SVZW en natuurlijk heeft dat meegespeeld in zijn beslissing. ‘Zijn trainingsstof trekt mij heel erg aan’, aldus Van Ek.

Of SVZW volgend seizoen in de topklasse speelt is nog maar de vraag. Momenteel staat de ploeg van trainers Hans Kraay jr. en Piet de Kruijff op de veertiende plaats. Als het elftal daar op het einde van de competitie nog steeds staat, degradeert het naar de zaterdaghoofdklasse. Dat zou Van Ek jammer vinden. ‘Het liefst speel ik op het hoogste amateurniveau. Maar ik heb deze keuze gemaakt en kan alleen maar hopen dat ze in de topklasse blijven. Gebeurt dat niet, dan is er nog geen man overboord. Of ze nu in de top- of hoofdklasse spelen, het zal een nieuwe ervaring voor mij worden.’

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. gerard says:

  wat een onzin allemaal
  gewoon zeggen gaat om het geld ze hebben inmiddels wel een heleboel middenvelders\

 2. danny says:

  gerard je begint een naar mannetje te worden met je reacties!! thuis niks te vertellen

 3. Gerrit says:

  Gerard je hebt gelijk !!!

 4. Stef Sanderman says:

  @Danny, maak je niet druk.

  Theo, Gerard, Gerrit, Herman en zo zijn er nog wel meer babyboomers uit Rijssen die hier reageren. Nou ja, reageren. Vooral veel onzin uitkramen.

  Thuis niks te vertellen en dan tegen alles en iedereen aan lopen schoppen.

  Ik erger me bijzonder aan deze mensen. Bij thuiswedstrijden van Excelsior zijn het de grootste klager, maar bij winst staan ze vooraan om de spelers te bedanken. Dat type supporten. ‘Zum Kotzen’

 5. danny says:

  en zo is het stef….
Archief