Dinsdag 23 april 2024

Geflatteerde nederlaag DETO; ook verlies Excelsior’31

Geplaatst op 18 januari 2020 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/RIJSSEN – In de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal opende DETO vanmiddag de tweede helft van het seizoen met een thuisnederlaag tegen Staphorst. De gasten wonnen verdiend, al was 2-5 wel wat veel voor de ploeg uit de Kop van Overijssel. Lange tijd kon het net zo goed 3-3 worden als 2-4, maar toen het eenmaal 2-4 werd, viel de vijfde voor de gasten ook nog.

In de derde divisie speelt Excelsior’31 uit Rijssen op sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout tegen VVSB, dat bij aanvang op de ranglijst vijf punten achterstond, maar deze kloof voor meer dan de helft dichtte door de Rijssenaren met 3-1 te verslaan.

VVSB-Excelsior’31 3-1 (1-0)
Op de overwinning van VVSB viel vanmiddag niets af te dingen. De ploeg maakte van meet af aan het spel, dicteerde ook in grote delen van de wedstrijd en zag de overwinning geen moment in gevaar komen. De bewoners van De Koerbelt in Rijssen konden weinig weerwerk bieden, al stichtten ze vanuit de omschakeling vooral na de rust bij vlagen gevaar. VVSB scoorde trouwens pas kort voor de rust dankzij Lulinho Martins de eerste goal en dezelfde speler maakte er in de tweede helft na een kwartier ook 2-0 van. Dat hing allemaal al een poos in de lucht. Een kwartier voor het einde leek het door een Rijssens doelpunt van Joost Krijns uit een hoekschop toch nog spannend te worden, maar eigenlijk kwam de thuisclub niet in gevaar. Bert Steltenpool maakte vlak voor tijd de dik verdiende 3-1, waarmee de wedstrijd definitief in het slot viel.

DETO-Staphorst 2-5 (0-1)
De nederlaag van de roodzwarten van Het Midden viel forser uit dan de krachtsverhoudingen op het veld aangaven. De ploeg van trainer Hennie In ’t Hof zal net als vorig seizoen alle hens aan dek moeten zetten om hoofdklasser te blijven, want staat nu één-na-laatste. Staphorst had vanmiddag voetballend een surplus, maar scoorde pas kort voor rust toen Justin Benjamins de 0-1 produceerde. Na de thee kwam DETO, met weer Jens Veldwachter onder de lat, dankzij de Hammer spits Louis Vijfhuizen langszij. Er was en strafschop nodig om Staphorst weer op voorsprong te zetten, want Stan Haanstra faalde niet vanaf de stip. Door een ongelukkig eigen doelpunt van DETO-captain Wiebe Kram werd het zelfs 1-3, maar de spanning keerde helemaal terug toen Ferdi ter Avest (voorheen Staphorst) de aansluitingstreffer van DETO op zijn conto schreef. De 3-3 was toen zeer wel mogelijk, maar invaller Maarten Jansen miste een paar keer, ook door goed keeperswerk van Staphorst-sluitpost Jorick Maats, waarna Haanstra en Erik Bakker uitvallen van de gasten met doelpunten bekroonden.