Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Gerard Bos: ‘Als een donderslag bij heldere hemel’

Geplaatst op 14 december 2011 door   ·   7 Reacties

GLANERBRUG – De beëindiging van de samenwerking tussen vv Glanerbrug en trainer Gerard Bos is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De club staat immers fier bovenaan in de eerste klasse E. Wat heeft deze onverwachte breuk tussen Glanerbrug en Bos dan wel veroorzaakt? Gerard Bos (ex-trainer) en Metin Aydin (aanvoerder) lichten toe.

‘Donderslag bij heldere hemel’
Trainer Gerard Bos kan het nog steeds niet bevatten, een dag na zijn gedwongen vertrek bij de eersteklasser. ‘Dinsdag kwam ik bij de club en werd me door de voorzitter verteld dat was besloten om de samenwerking stop te zetten. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Als reden gaf hij aan dat er vanuit de selectie gemor was gekomen over mijn leiding. Hij was erg specifiek door te zeggen dat het vooral om spelers ging die niet speelden. Dat er vanuit die groep gemor is, is niets nieuws. Dat is al bijna een half jaar het geval namelijk. Sinds het tweede elftal na drie competitiewedstrijden uit de competitie was gestapt, moest ik werken met een selectie van 22 spelers. Natuurlijk, iedereen wil graag spelen, maar ik moet keuzes maken. Vanuit mijn perspectief is het beter om een vast elftal de wei in te sturen, waardoor dus meestal dezelfde jongens spelen. De jongens die ik niet opstelde, speelden dus nauwelijks competitie en waren daardoor teleurgesteld. Dat werd als reden gegeven om mij de deur te wijzen. Er was dus helemaal niet een vertrouwensbreuk, want dat zou met een grotere groep spelers moeten zijn. Dan had ik dat signaal ook wel opgepikt, nu heb ik helemaal niks geen vermoeden gehad.’
Assistent-trainer Erik Hellegers, die pas sinds kort bij Glanerbrug in dienst was, nam de training over. Vlak voor die training werd de spelersgroep ingelicht over het vertrek van Bos. ‘Nadat de training was afgelopen, heb ik van meerdere spelers ondersteunende berichtjes gekregen. Het was mijn tweede jaar en ik had met veel spelers een goed contact. Erg jammer dat dit zo is gebeurd. Wat ik nu verder ga doen? Het is allemaal nog vers, ik ga eerst lekker kerst vieren en rustig aan doen. Daarna laat ik alles wel op mij afkomen. In de zomer begin ik obij sv Bon Boys, dus dat staat in ieder geval al vast.’

‘Erg jammer’
Aanvoerder Metin Aydin was vooral teleurgesteld met het onverwachte vertrek van de trainer. ‘Erg jammer dat dit is gebeurd. Ik had een goede band met de trainer en voor mij kwam dit ook heel verassend. Niemand van de spelersgroep was hier ook over ingelicht, het kwam allemaal heel onverwacht. Het is een beslissing van de club en daar kun je je mening over geven. Achteraf mijn mening geven heeft geen zin, dus dat doe ik niet. We moeten nu gewoon doorgaan waar we mee bezig waren en dat is proberen om in de eerste klasse kampioen te worden.’

Ondanks verwoede pogingen is het niet gelukt om een reactie van de voorzitter van Glanerbrug te krijgen.

Foto boven: Gerard Bos, nog in dienst als trainer van vv Glanerbrug
Foto onder: Aanvoerder Metin Aydin

Delen is sportief

Reacties (7)

 1. Anton says:

  Het lijkt mij heel vreemd dat wisselspelers bepalen dat een trainer weg moet. Dat riekt naar een excuus voor iets anders…

 2. abdoel says:

  Natuurlijk bepalen de wisselspelers niet het vertrek van een trainer. Bij iedere club met ambitie en niveau doet dat een TC. Ik mag aannemen dat de voorzitter in deze alleen de boodschapper is geweest. Indien dit niet het geval is, wordt het tijd om op het organisatorische vlak te zorgen voor een kwaliteitsimpuls.
  Verder nog te melden dat de clubs waar Bos in het verleden werkzaam was, van een ander kaliber zijn. Bij iedere club gelden andere wetten. “bezint eer ge begint” lijkt mij in deze een wijs gezegde.

  • Bolt says:

   Kent u dhr. Bos? Deze man stopt zijn ziel en zaligheid in elke club. Deze man verdient het niet om zo te worden behandeld.
   Geef mij eens een goede reden om deze man te ontslaan…… Hij staat bovenaan, is vorig jaar kampioen geworden met de club, de belangrijkste spelers lopen met hem weg en hij heeft 22 selectiespelers en geen 2e elftal. Uw zin “bezint eer ge begint” is in dit geval niet van toepassing omdat Bos zijn contract al had getekend toen bekend werd dat er geen 2e elftal was.
   Dit lijkt me een goede les voor Hellegers en Bokma.

 3. abdoel says:

  Bezint eer ge begint slaat op het feit dat niet iedere club geschikt is voor iedere trainer en zeker niet bedoeld ten nadele van dhr.Bos. En niemand verdient het om zo behandeld te worden. Het juiste verhaal zal ooit boven water komen.

  • Bolt says:

   Gelijk heb je. Denk ook niet dat Bos bij Glanerbrug past. Het is ook lastig voor een trainer om te werken bij een club waar geen 2e elftal en jeugd is.

   • marcel says:

    ook met veel jeugd heb je geen garanties op kampioenschappen en/of promoties zie: bon boys, victoria, tubanters, avanti, vogido en ga zo maar door……

 4. abdoel says:

  Zoals ik al eerder heb geschreven is het van belang dat je organisatorisch meegroeit. Als je de intentie hebt om op het hoogste niveau te acteren,is het van belang dat er niveau achter een eerste elfal zit. Dus zet een organisatie op poten met mensen die tegengas kunnen en durven te geven. We leven immers niet in een dictatoriale samenleving. Pas als je dit voor elkaar hebt kun je gaan voor succes op de lange termijn en hoef je geen mensen weg te sturen en/of te beschadigen.
Archief