Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Gerrit Volmer: ‘Brede selectie kan SVZW in Topklasse problemen bezorgen’

Geplaatst op 25 maart 2011 door   ·   4 Reacties

WIERDEN – Na de ruime overwinning op ON (7-0) komt SVZW (foto) zaterdagmiddag opnieuw in actie tegen een laag geklasseerde tegenstander. Het lijkt slechts een tussenstation op weg naar de titel in de Hoofdklasse. Hoewel achtervolger WHC nog roet in het eten kan gooien, lijkt het hele beleid van SVZW gericht op Topklasse voetbal. Gerrit Volmer, als rapporteur onderdeel vanTwenteSport.com, ziet hier ook het nodige gevaar in. ‘Anders dan in het betaald voetbal, zal iedereen rekenen op speeltijd. Met een brede selectie als die van SVZW kan dat tot wrijving leiden.’

Promotie SVZW
Als voetbalkenner ziet Volmer de wens van de Wierdenaren in de Topklasse te willen spelen wel uitkomen. ‘Ik denk dat de club er klaar voor is. Ze hebben een heel aardig elftal met ook veel ervaring. Natuurlijk is WHC ook sterk, maar ik denk dat de Zwaluwen het gaan redden. Mocht het niet als kampioen zijn, dan wel via de nacompetitie. Ik ben benieuwd hoe het ze komend seizoen zal vergaan. Ze hebben zich flink versterkt en een brede selectie. Op papier zou het wel eens zo kunnen zijn dat ze komend seizoen de beste Twentse amateurclub zijn. Toch wijst het verleden uit dat clubs die een elftal bij elkaar kopen, nog al eens op de koffie komen.

Het amateurvoetbal is wat dat betreft toch heel anders dan het betaald voetbal. Daar hebben spelers een contract en weten ze dat ze op de bank kunnen belanden. Bij SVZW hebben ze nu een ploeg staan, waar van buitenaf spelers bijkomen. Die zullen verwachten in de basis te komen, maar dat doen de spelers die er nu zijn ook. Dat kan uiteindelijk tot wrijving leiden. Een rotatiesysteem, zoals in het betaald voetbal, werkt in de amateurwereld niet. Het zal dus interessant zijn hoe de spelers van SVZW met die situatie om gaan.’

Excelsior’31
Daar waar SVZW zo graag heen wil, bevindt Excelsior’31 zich al. De Rijssenaren zijn verzekerd van handhaving en kunnen dus vrijuit spelen wanneer de ploeg zaterdagmiddag op bezoek gaat bij Genemuiden. ‘Excelsior heeft er al weer bijna een jaar in de Topklasse opzitten. Ze speelden niet altijd goed, maar weten zich toch vrij eenvoudig te handhaven. Ik verwacht niet dat ze komend seizoen veel hoger zullen eindigen dan dit seizoen. Ze hebben zich wel weten te versterken, maar niet vergelijkbaar met SVZW’, zo bekijkt Volmer de situatie van de Rijssenaren kritisch.

Hoewel een wedstrijd tussen Genemuiden en Excelsior op papier best een aardig affiche is, staat er voor beide ploegen, buiten de eer, weinig meer op het spel. Een groot nadeel van de competitieopzet in de Topklasse, zo vindt Volmer. ‘Er is daar nauwelijks nog spanning. Natuurlijk wel helemaal boven- en onderin, maar niet in de middenmoot. In de Hoofdklasse wordt gestreden om periodetitels, daardoor blijven wedstrijden toch interessant. In de Topklasse zie je minder publieke belangstelling. Bij de zondagamateurs is Top Oss nagenoeg kampioen. Met Baronie lijkt de tweede degradant ook bekend. Dan heb je dus veel ploegen die eigenlijk nergens meer om spelen. Voor die situatie zal toch een oplossing gevonden moeten worden, om die competitie spannender en dus aantrekkelijker te maken.’

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. A.Siemerink says:

  De heer Volmer is blijkbaar niet op de hoogte van de degradatieregelng dit seizoen in de topklasse. Van de oorspronkelijke 16 ploegen degraderen er liefst drie rechtstreeks en speelt de nummer vier van onder nacompetitie. Dijkse Boys trok zich terug, dus dat is nummer een. Voor Baronie is de situatie inderdaad redelijk uitzichtloos, maar de de derde rechtstreekse degradatieplaats, daar doen nog veel ploegen om mee. Om over de nacompetitieplek maar te zwijgen. Dus voorlopig nog spanning genoeg in de Topklasse!

 2. Jan says:

  Misschien dat ie zij zoon ook nog kan plaatsen bij de zwaluwen; kan nog wel bij op de rollator met al die oude knarren !!

 3. gerard says:

  Ik snap Volmermniet echt meer.
  ieder zijn mening.maar wat hij vaak beweert raakt kant nog wal.

  Excelsior31.daar kunnen ze echt niet aan tippen in Wierden.SWZW beter ingekocht??laat me niet lachen.

 4. Joep says:

  Het mooiste wat deze man, naast de vele andere vage dingen vertelt, is dat er in de Topklasse MINDER publieke belangstelling is laat hem alleen al eens kijken naar het verschil in supporters aantallen bij Excelsior gemiddels 1000 en Svzw gemiddeld 250 En dat noemt zich verslaggever of zoiets onvoorstelbaar.
Archief