Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Glanerbrug in streekderby terecht voorbij matig Achilles’12

Geplaatst op 10 maart 2013 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het was even billenknijpen, maar een tiental van Glanerbrug heeft op bezoek bij Achilles’12 een terechte overwinning geboekt. Aanvaller Jurrie Stevens kroonde zichzelf tot matchwinner door vroeg in de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd te scoren. Dat was niet het enige onderwerp van gesprek na afloop van de streekderby, want scheidsrechter Geert de Haan zorgde met zijn matige optreden voor meer discussie.

Een rode kaart voor Glanerbrug-verdediger Han van Zetten was nog niet eens de aanleiding voor de discussie die na afloop van de wedstrijd terecht werd gevoerd. De 27-jarige verdediger tackelde in de zeventigste minuut met een gestrekt been en dus was de rode prent een logisch gevolg. Het constant fluiten voor kleine overtredingen van beide ploegen zorgde juist voor ergernis bij de nummer vijf van de eerste klasse E.

‘Het is eigenlijk te schandalig om woorden aan vuil te maken’, foeterde aanvoerder Metin Aydin (foto) na afloop van de wedstrijd. ‘Hij floot niet alleen in ons nadeel hoor, maar bijna elke overtreding die wij maakten leverde ons ook nog eens een gele kaart op.’

Er zou na de turbulent verlopen wedstrijd tegen TVC’28 van vorig weekend, waarin de ploeg uit het grensdorp drie rode kaarten kreeg, bijna gedacht worden dat de scheidsrechters bewust letten op het gedrag van de eersteklasser. ‘Dat zou kunnen’, laat Aydin zijn mening in het midden. ‘Maar dat zou wel heel erg onprofessioneel zijn. Scheidsrechters horen hun persoonlijke mening thuis te laten.’

Het optreden van de scheidsrechter deed overigens niets af aan de overwinning van Glanerbrug. Al na een kwartier spelen wist Stevens een afvallende bal na een corner hard binnen te schieten. Ondanks goed veldspel kwam daar geen tweede doelpunt bij. Achilles’12 kwam in de tweede helft mede door het inbrengen van de beweeglijke Joe McClaren beter in het spel, maar kon maar niet scoren. Daar kreeg de ploeg, zeker na de rode kaart van Van Zetten, genoeg mogelijkheden voor. Glenn Groothuis, die normaal gesproken in het derde van Glanerbrug keept, hield zijn doel verdienstelijk schoon waardoor het de vijfde plaats vasthoudt.

Glanerbrug presteert dit seizoen overigens te wisselvallig om mee te kunnen doen om het kampioenschap. ‘We lopen al vanaf het begin achter de feiten aan’, deelt Aydin die stelling. ‘We hopen op de een of andere manier nog in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te belanden. Volgens mij staan we er in de tweede periode nog goed voor, dus wie weet.’

Achilles’12 – Glanerbrug 0-1 (0-1)
Scoreverloop:
13. Stevens 0-1
Achilles’12: Lohuis; Ercan, Assink, Dekkers, Cimen; Wolters (70. Eliyo), Stolker, Weierink; Heideman, Harberink, Amiri (46. McClaren).
Glanerbrug: Groothuis; Tanate, Smienk, Van Zetten, Cengiz; Kocoz, Pothast, Stevens; Saadi (66. Stuut), Aydin (90. Vlaanderen), Nahrwold.

Arcieffoto: Metin Aydin (Sportfoto Regio Twente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief