Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Grote belangen voetbalderby Vroomshoop-Vriezenveen

Geplaatst op 25 januari 2018 door   ·   7 Reacties

VROOMSHOOP/VRIEZENVEEN – De wedstrijd tussen Vroomshoopse Boys en DETO in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal is komend weekend op De Bosrand om meerdere redenen interessant.

Het betreft ten eerste natuurlijk een erezaak, want een derby in de gemeente Twenterand, ten tweede een confrontatie tussen het ware amateurvoetbal (zoals ze dat in Vroomshoop zo graag belijden – sinds de tijd van Joop Elferink) en het semi betaald voetbal (zoals ze dat in Vriezenveen al jaren praktiseren – sinds de tijd dat het Heracles 2 was) en ten derde cultuurclash, want separaratiezwemmers tegen kajuithonkbewoners.

Riemen en zeilen
Waar de tuisploeg op de eigen Bosrand moeten roeien met de riemen die ter beschikking staan om klasbehoud veilig te stellen, daar dienen de bezoekers alle zeilen bij te zetten om aansluiting te houden in de race om minimaal de tweede periodetitel, maar eigenlijk het kampioenschap en derhalve directe promotie.

Sextet
Vorig seizoen was de uitslag op De Bosrand te Vroomshoop 1-2 en op het Midden in Vriezenveen 1-0, oftwe alle zes de punten voor DETO. Het seizoen daarvoor wonnen de Boys thuis (het kán dus wel) en verloren ze in Vriezenveen.

Dubbelslag
Het zou knap zijn als DETO, vorig seizoen nog degradatiekandidaat, gered door de gong in de nacompetitie, dit jaar een prijs pakt. Even groot zou de prestatie van Vroomshoopse Boys zijn als het team zich in een competitie met semi betaald-voetbalclubs wederom weet te handhaven. Voor de gemeeente Twenterand zou het ‘t mooist zijn als het beide lukt.

FOTOGRAFIE: Erwin Heuver

Delen is sportief

Reacties (7)

 1. Dik Buitink says:

  Scherpenhofseweg Rheden hallo.graag zie ik de boys uit vroomshoop winnen morgen.waarom?heel simpel,als deto verliest is het volgengs hun eigen site zwaar tegen de verhouding in of veel blessures.is dat het niet dan is de scheidsrechter het.de persoon die verslagen schijft kijkt volgens mij alleen door een rood zwarte bril.sucses vroomshoop morgen.Dik

 2. niels says:

  Helaas voor Deto maar ook bij hun worden de betere spelers weer weggekocht door de clubs uit Rijssen en Wierden

 3. JH van wezel says:

  we gaan gewoon voor de jeugd die er aan komt

 4. Dik Buitink says:

  een dik verdiend punt voor nunspeet.als er 1 ploeg ergens recht op meer had,was nunspeet dat.bij deto zoeken ze steeds een nieuw excuus,vriezenveen??geef mij maar dos 37.die zeiken niet.stel jankers daar,als er geen winst is.bah

 5. Dik Buitink says:

  ben benieuwd wat de pers weer te melden heeft over de 2-1 nederlaag in wezep.zal vast tegen de verhouding zijn

 6. Dik Buitink says:

  samenvatting gezien.een prima WHC wint dik verdiend

 7. Dik Buitink says:

  ik had de prognose van de deto site nog gezien.5 wedstrijden,allemaal fout.heb ook de beelden van dos37 en nunspeet gezien.als dos37 as zaterdag net zo speelt als tegen nunspeet zijn de rood zwarte gewaarschuwd
Archief