Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Hans Kraay lijkt zich neer te leggen bij degradatie SVZW

Geplaatst op 7 april 2012 door   ·   10 Reacties

WIERDEN – Erger nog dan de nederlaag tegen HHC was voor SVZW het feit dat trainer Hans Kraay jr. (foto) de handdoek lijkt te hebben gegooid. De flamboyante oefenmeester liet in een interview na afloop van het duel duidelijk blijken het vertrouwen in handhaving te hebben verloren.

Kraay roemde de inzet van zijn ploeg, wilde de spelers ook absoluut geen verwijt maken, maar gaf wel aan dat een chronisch kwaliteitsgebrek handhaving tot een nagenoeg onmogelijke opgave maakte. ‘Er zijn in de Topklasse veertien ploegen met meer kwaliteit dan wij. Alleen ARC (red. dat vandaag degradeerde) is slechter dan wij’ en ‘Peter Wesselink (red. de vorige trainer) is echt niet gek. Dat hij weinig punten haalde en het ons ook niet lukt geeft wel aan dat er met deze groep niet meer mogelijk is.’

Hoewel teleurstelling over de geleden nederlaag aan de uitspraken ten grondslag lag, waren deze veelzeggend. Ondanks dat handhaving nog altijd mogelijk is, lijkt het geloof in een goede afloop bij Kraay inmiddels verdwenen.

(foto Sportfoto regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (10)

 1. Kees says:

  Lijkt me duidelijk. Ook een duidelijk signaal naar de club toe. Voor de 2e keer in korte tijd promoveren naar het hoogste niveau en gelijk weer degraderen. Hapsnap beleid en een TC die geen enkele invloed heeft op aankopen. Mogen alleen namen aandragen maar de beslissingen worden door de geldschieters genomen. Gevolg: een selectie met “grote namen” maar ook een selectie met voornamenlijk oude spelers. En de hoofdsponsoren in Wierden zouden toch moeten weten dat “resultaten behaald in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst”

  Jammer van Nigel Michels. Of misschien ook wel goed. Verblindt door de vele euries heeft hij voor 3 jaar getekend in Wierden. Bij degradatie van SVZW verdwijnt hij voorlopig uit de picture bij de BVO’s en sportief staat hij minimaal 1 jaar stil. Als jonge speler moet je investeren in jezelf, dat verdiend zich op lange termijn terug. Gaan voor het snelle geld, levert meestal alleen maar verlies op. Zowel sportief als financieel.

 2. Jan says:

  Kees, ik sluit me hier volkomen bij aan; ik vind het wel jammer voor de spelers; maar niet voor die 2 geldschieters waarvan de 1 ook de helft van de wedstrijd niet ziet maar alleen zijn mobieltje raadpleegt.

 3. gerrit says:

  Ja.jammer.maar gerechtigheid. Alle heisa en wesselink had het misschien nog wel beter gedaan.

 4. wim says:

  ik hoorde vanmiddag dat nigel michels nog helemaal niet heeft getekend voor svzw ?????

  • Kees says:

   Volgens mij heeft hij 2 weken geleden getekend bij SVZW. Alleen als er een BVO komt mag hij weg. Bij Excelsior’31 is, gezien de aankopen, in ieder geval geen plaats meer voor hem.

 5. prem says:

  ik hoorde gisteren dat freddy 2ton in de spelers wou steken en 6 ton in de club tijdens een vergadering bij svzw,
  andersom lijkt mij beter komen ze dan wel misschien hogerop.

 6. piet says:

  Prem,

  Als je als TC alleen maar op namen afgaat maakt het niet uit of je er veel of weinig geld in steekt. Het moet een team worden! Ze moeten in wierden eerst aan een team gaan bouwen. Wat ze tot nu toe hebben aangehaald zijn ‘oude’ spelers behalve Nigel Michels. Zo kun je over 2 jaar weer van voor af aan beginnen!

 7. prem says:

  ben ik helemaaal met je eens piet denk dan toch dat de zwaluwen te hoog hebben gegrepen of ze hebben te weinig kwaliteit,
  dewi perik en machiel van keulen zijn tot nu de beste 2spelers,zij kunnen de kar ook niet trekken denk ik.

 8. martin says:

  Hoezo oude spelers Piet? Alleen Holtkamp is boven de dertig,DE rest is tussen de twintig en vijfentwintig.Doe eerst je huiswerk BETER.!!

 9. Freddy Nijhof says:

  Vanmiddag nog maar eens kenbaar gemaakt aan Twentesport dat zichzelf respecterende sites eindelijk eens moeten stoppen met het plaatsen van de grootst mogelijke onzin door “zieke figuren” die bovendien altijd anoniem blijven .. lafaards die de zon niet in het water kunnen zien schijnen .. en altijd die club “steunen” die bovenaan staat, geen ruggengraat hebben .. en die zelf nooit iets noemenswaardigs hebben gepresteerd .. Martin: jij let in elk geval wel op, fijne avond nog
Archief