HSC´21 koploper af na thuisnederlaag tegen FC Lienden

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC’21 speelde tegen FC Lienden een goede wedstrijd, maar moest wel de eerste nederlaag van het seizoen slikken en is daarmee koploper af. Dat de debutant uit Haaksbergen na vijf wedstrijden nog altijd bovenaan stond, was an sich al verdienstelijk, maar voor hetzelfde geld had de formatie van trainer Paul Krabbe ook na vandaag de ranglijst nog aangevoerd.
HSC begon matig. Lienden was door Jesse Pastoors met een fraaie kopbal dichtbij de openingstreffer en werd bovendien een penalty onthouden na een handsbal van Sven Weustink. Daarna kreeg de thuisclub wat meer vat op het spel en greep door de beweeglijke middenvelders Cenk Uguz, Walter Rhebergen en Erwin Nieuwboer, maar ook door de voortdurend goed opkomende verdedigers Weustink, Jordi Holtkamp en Koen Garritsen het initiatief. Abdullah Altunbas soleerde richting Lienden-doelman Jorg van Nieuwenhuijzen, maar schoot naast en ook Holtkamp was met een kopbal dichtbij een treffer.
In de tweede helft begon HSC steeds beter te draaien. Koen Garritsen knalde de bal van afstand uit een vrije schop naast, Cenk Uguz zag de bal via Van Nieuwenhuijzen naast gaan, maar de beste kans was voor Altunbas die tien minuten voor tijd na een steekpass van invaller Cuneyt Avsar alleen voor de Liendense keeper kwam, die echter bekwaam redde. Altunbas had moeten lobben. In de slotfase gebeurde veel. Lienden was na de rust nog niet echt gevaarlijk geweest. Maar na een foutje van Avsar scoorde invaller Fahti Ben Ahmed na een razendsnelle tegenaanval. Vervolgens knalde Uguz op de lat en viel de 0-2 door Valentijn na zwak ingrijpen van dezelfde Uguz en van Michael Wensing, die overigens sterk speelde. In de 91ste minuut kopte Altunbas nog eens op de lat. Een gelijk spel was de meest logische uitslag geweest van de levendige, vlotte wedstrijd. Het goede spel van HSC leverde geen punten op. ´Dat zal nog wel vaker gebeuren dit jaar´, zei trainer Paul Krabbe, ´maar ik ben tevreden over de vorderingen. Ik miste ook nog spelers als Jordi van Ek en Peter Waanders.´