Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

HSC’21-trainer Klop: ‘Achilles’29 is misschien wel de beste topklasser’

Geplaatst op 17 november 2012 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Achilles’29, de koploper van de zondag Topklasse, komt zondag op bezoek bij HSC’21. De ploeg die al enkele jaren de top van het Nederlandse amateurvoetbal dicteert is volgens HSC’21-trainer Wilco Klop (foto) misschien wel de beste Topklasse-ploeg. Toch ziet de trainer kansen.

Natuurlijk is Achilles’29 een goede ploeg. Niet voor niets werd vorig seizoen beslag gelegd op de titel in de zondag Topklasse, maar ook die van het landelijke amateurvoetbal. In de finale werden beide wedstrijden met overtuigende cijfers gewonnen van zaterdagtopklasser Spakenburg (3-0 in Groesbeek en 0-2 in Spakenburg). Ook dit seizoen gaat het weer goed en staat de ploeg bovenaan met een zelfde puntenaantal als WKE, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Voor HSC’21 dus een loodzware kluif. Afgelopen zondag werd de uitwedstrijd bij ADO’20 na 24 minuten met een 0-0 stand gestaakt nadat één van de assistent-scheidsrechters een blessure had opgelopen. De week daarvoor werd in eigen huis overtuigend afgerekend met Hollandia (7-1). Het team presteert eigenlijk nog te wisselvallig om echt vast te stellen waar het nu eigenlijk staat. De wedstrijd tegen Achilles’29 kan wat dat betreft een hoop duidelijk maken.

In die wedstrijd moet HSC’21 volgens Klop profiteren van de speelwijze van Achilles’29. ‘Het is een ploeg die, net als ons, wil voetballen’, vertelt Klop. ‘We moeten gebruik maken van het feit dat ze bovenaan staan. We spelen gewoon lekker ons eigen spel en proberen zo weinig mogelijk fouten te maken. Elke fout die we tegen Achilles’29 maken wordt genadeloos afgestraft. Het belangrijkste is dat we doen waar we goed in zijn: voetballen.’

Jasper Agelink en Simon Klein Goldewijk zullen daar hun steentje in ieder geval niet aan bij kunnen dragen, zij zijn namelijk nog geblesseerd. Verder beschikt Klop over een fitte selectie. ‘Daar kan het in ieder geval niet aan liggen’, lacht hij.

De wedstrijd tussen HSC’21 en Achilles’29 begint zondag om 14.30 uur op sportpark Groot Scholtenhagen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief