Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

HSC’21-trainer Klop leunt ook tegen EVV op doelgerichte aanval

Geplaatst op 2 maart 2013 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Het gaat de laatste paar weken goed bij HSC’21. De topklasser won alweer twee weken geleden op overtuigende wijze van De Treffers (4-1) en wist ook het bekerduel tegen tweedeklasser Luctor et Emergo met speels gemak te winnen (6-0). In aanvallend opzicht heeft trainer Wilco Klop de afgelopen weken dan ook weinig te klagen.

‘We gaan de laatste weken goed om met de kansen’, vertelt de oefenmeester uit Rheden. ‘Dat biedt perspectief voor de komende wedstrijd tegen EVV.’ Die ploeg op dreef komt zondag op bezoek in Haaksbergen. De laatste nederlaag van de nummer vier van de topklasse dateert alweer van begin november, toen WKE te sterk bleek voor het team uit Echt.

Sterk collectief
De eerste confrontatie dit seizoen tussen HSC’21 en EVV eindigde in een teleurstelling voor de Haaksbergenaren. ‘Het was destijds een zeer belabberde entourage’, vindt de 49-jarige trainer. ‘Met weinig licht, een slecht veld en een tegenstander die niet wilde voetballen was het niet veel en verloren we terecht (0-1). EVV is een sterke tegenstander die met veel plezier en geloof spelen, waardoor ze er helemaal niet slecht voor staan. Ze verdedigen collectief sterk en spelen scherp naar voren. Daar moeten we zondag op in zien te spelen.’

Doelgerichte aanval
Daarbij kan Klop dus rekenen op een doelgerichte aanval. ‘We moeten in eerste instantie geduld opbrengen’, denkt hij. ‘Hopelijk kunnen we net als in de afgelopen wedstrijden weer zorgvuldig met de kansen omgaan, want dan kunnen we het verschil wel gaan maken denk ik.’

De wedstrijd tussen HSC’21 en EVV begint zondagmiddag om 14.30 uur op sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen. De thuisploeg kan weer beschikken over Jasper Agelink, die in de bekerwedstrijd tegen Luctor et Emergo zijn rentree maakte na lang blessureleed.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief