Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

HSC ’21 – HBS 0-1 (0-1) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 11 december 2011 door   ·   15 Reacties

‘Aan de opstelling van HSC was al af te zien dat er een zeer jeugdig elftal op het veld stond. Paul Krabbe moest improviseren door blessures, waardoor de gemiddelde leeftijd van het elftal wat speelde ongeveer 21 jaar was. Het team begon helemaal niet slecht, er werd goed opgebouwd en de ploeg probeerde alles voetballend op te lossen. Het zag er allemaal erg netjes en verzorgd uit. HBS liet de Haaksbergenaren maar gaan en hingen een beetje achterover, om af en toe gevaarlijk uit de schulp te kruipen. Na zeventien minuten was dat trefzeker. In mijn ogen een dekkingsfout van linksback Mart Stokkers, die Tjeerd Westdijk aan de verkeerde kant stond te dekken. Na het doelpunt lukte het HSC niet om door de defensie van HBS te komen omdat er een te laag tempo gehanteerd werd. Ze lieten geen verassende dingen zien in ieder geval.
Na de rust was het spelbeeld hetzelfde, wederom werd er in een te laag tempo gespeeld waardoor er niet veel kansen gecreëerd werden. In de 62ste minuut was er een opvallend moment. Paul Krabbe wisselde drie spelers in één keer en deed wat tactische aanpassingen. Zo ging Mirko Weustink aan de linkerkant wat defensiever opgesteld staan, zodat de opbouw wat soepeler liep. Door die wissels werd het wel meer een open wedstrijd, het spel ging heen en weer. Ook HBS kreeg enkele grote kansen, maar liet deze onbenut. Het spel van HSC werd iets opportunistischer. Men liep alleen vast op de verdediging en dan vooral in het centrum.
Wat ik wel jammer vond was dat Appie Altunbas wat weinig gezocht werd. In de eerste helft zag je dat hij wel een goede passeeractie in huis had en zijn teamgenoten hadden een beetje moeten aanvoelen dat ze hem wat vaker moesten zoeken, maar dat deden ze niet. Ik denk dat dat ook weer een beetje met ervaring te maken heeft, het team miste net de frisheid om dat laatste stapje te zetten. Wat dat betreft speelde HBS daar slim op in, die speelden heel sluw en wachtten vooral het spel van HSC af. Dat heeft de ploeg slim gedaan. Het elftal was ook wat fysieker. De enige speler die bij hun een beetje uit de verf kwam was doelpuntenmaker Tjeerd Westdijk, die speelde behoorlijk goed. HSC heeft echter een prima verdediger in huis met Michael Wensing, in mijn ogen de man van de wedstrijd. Nog een heel jonge verdediger, maar die staat zijn mannetje wel in het centrum.
Ik vind dat het bestuur en de technische staf van HSC een groot compliment gemaakt moet worden. Als zo’n jonge ploeg het zo goed kan doen in de Topklasse, dat had niemand verwacht en het is niet eens onterecht. Vandaag had het team meer verdiend vind ik. Het was in ieder geval wel redelijk leuk om naar te kijken, maar net geen zeven waard qua amusementswaarde. Vandaar een 6,7.’

HSC ’21 – HBS 0-1 (0-1)
Scoreverloop:
17. Westdijk 0-1
Toeschouwersaantal: 450
Amusementswaarde: 6,7
Man van de wedstrijd: Michael Wensing
Sterren: Michael Wensing (1x)
Opstelling HSC ’21: Brammer, Grondman, Wensing, Vak Ek, Stokkers (62. Avsar), Rhebergen (62. De Jong), Nieuwboer, Ter Hogt (62. Klein Goldewijk), Ottink, Altunbas, M. Weustink.

Delen is sportief

Reacties (15)

 1. henk says:

  Holtkamp HSC’21 (3)
  S.Weustink HSC’21
  2. Altunbas HSC’21 (2)
  Koetsier HSC’21
  Ottink HSC’21
  Ensink Quick’20
  Engbers SVZW
  Zwiers SVZW

  Dat hier geen enkele speler van Excelsior 31 tussenzit maakt het toch echt wel duidelijk dat dit klassement een gedrocht is en getuigt van respectloos handelen.

 2. Marco says:

  Grappig die wekelijkse smeekbede uit Rijssen om sterretjes. Gewoon beter voetballen, dan komt het vanzelf.

 3. henk says:

  Schei toch uit kleuter.je komt zeker uit Haaksbergen.

  Wat ben jij dom …zelfs een meer dan neutrale toeschouwer weet dat dit een ons kent ons klassement is.Of wou je soms beweren dat al deze spelers beter zijn.

  Dan zou ik maar snel een afspraak maken met een psychiater.

  En dat je moeilijk tegen de waarheid kan. is meer dan triest.

 4. jeroen says:

  Wat een huilverhaal, Jan!!!
  Denk je echt dat rapporteurs voorkeur hebben. Er gedraagt er zich maar één als kleuter.
  p.s. Ik kom niet uit Haaksbergen. Ik ken Marco niet. Ik ben neutraal. Ik ben in ieder geval een voetballiefhebber.
  p.s. Nigel Michels is wel een goede voetballer…

 5. jeroen says:

  Sorry, ik bedoel Henk…

 6. wim says:

  Heren heren.wat een heen en weerge…

  Als je zo naar dat klassement kijkt is het op zijn minst vreemd dat er nota bene spelers bijzitten die toch ook niet bepaald goed met hun team presteren, SWZW en Quick21 Als je dan als middenmoter niet 1 speler erbij hebt zitten is raar.

  En ik zou me er niet druk om maken. laten ze dan lekker met elkaar onder de sterretjesboom gaan zitten.

  Je moet dat klassement niet serieus nemen.mensen maken nu eenmaal fouten.

  En vind toch dat je een punt hebt Henk laten ze de mannen die zaterdags kijken maar eens naar de zondag gaan.

  En voor de duidelijkheid ik kom niet uit Rijssen.

 7. Peter says:

  Die Ensink van Quick is toch een keeper. Je kunt, als keeper, natuurlijk wel 1 wedstrijd goed spelen. Dan heb je al vlug kans op punten, in vergelijking met bijv. een back…
  En Engbers is al jaren een uitblinker in het amateurvoetbal!

 8. wim says:

  Die uitblinkers zijn er ook in Rijssen.
  Mulkes.Siemelink.Lubbers en de laatste tijd Michels.

  Al deze toppers staan dus niet in dat klassement.

  Als neutrale liefhebber,vind ik dat ook raar.

 9. Benny Wijs says:

  Snappen ze in Rijssen dan niet dat dit sterrenklassement enkel is bedoeld als hulpje voor de scouts van Excelsior’31? Zo weten ze tenminste welke spelers ze dit voorjaar weer moeten binnen halen.

 10. wim says:

  Ha ha ha. wat leuk.

  Nee ik denk dat ze er maar 1 of 2 nodig hebben de rest op dat lijstje is niet topklassewaardig

 11. René Bos says:

  @Wim. Je hebt helemaal gelijk.

  Zondagtopklasse mag de veters van de zaterdagtopklasse nog niet strikken. Want dat willen jullie toch allemaal zo graag horen in Rijssen e.o.’Out of the box’ denken is er geloof ik niet bij bij jullie ‘Babyboomgeneratie’.

  Benieuwd of het telraam er medio januari aan te pas komt wanneer het grote Excelsior de bijna hoofdklasser Quick’20 treft in het kader van de districtsbeker.

  Met een beetje geluk worden er dan misschien wel sterretjes toegewezen.

 12. Marco says:

  Over sterretjes gesproken. Michels verlaat Excelsior’31, zelfs zonder sterretjes in het klassemnet denkt hij aan de bak te kunnen bij een BVO.

 13. René says:

  Foei, wat denkt die Michels wel niet inderdaad. Nog geen enkel sterretje in het klassement en dan de hoop koesteren bij een BVO aan de bak te kunnen. Inderdaad Marco. Waar durft hij het lef vandaan te halen.

  *Heimwee naar vroeger tijden heeft. Toen Avro’s Sterrenslag nog wekelijks miljoenen mensen aan de buis gekluisterd hield. Een programma waar hedentendage uiteraard geen enkele speler van Excelsior voor in aanmerking zou komen. Maar dat is logisch*
Archief