HSC ’21 in slotfase naast Haaglandia

Geplaatst op 13 november 2011 door   ·   Geen reacties

RIJSWIJK – HSC ’21 heeft in de topper tegen Haaglandia in de slotfase een gelijkspel uit het vuur gesleept. Cenk Uguz maakte in de 94e minuut de 4-4. Door het gelijkspel zakt de ploeg van Paul Krabbe één plaats op de ranglijst van de topklasse.

HSC begon de wedstrijd uitstekend met een snel doelpunt van spits Cuneyt Avsar in de 1e minuut. Na de snelle goal pakte Hollandia de leiding in het duel en moest HSC het hebben van enkele gevaarlijke uitbraken. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Erkan Sensoy in de 32e minuut. Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamer op, waarmee HSC zichzelf gelukkig mocht prijzen.
Na rust ging de thuisploeg verder waar het gebleven was. De Rijswijkers kwamen steeds vaker gevaarlijk voor het doel van HSC. Het waren echter de Haaksbergenaren die verassend op voorsprong kwamen. In de 57e minuut maakte middenvelder Cenk Uguz de 1-2, waarna de net van een blessure teruggekeerde Mirko Weustink in de 60e minuut de 1-3 op het scorebord zette. Hierop besloot de thuisploeg aanvallender te gaan spelen, wat resulteerde in twee doelpunten van Mourad Mghizrat in de 65e en 73e minuut. Een rumoerige slotfase brak aan, waarin Haaglandia in de 88e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Richard Knopper. Het slotakkoord was echter voor Cenk Uguz, die in de 94e minuut met een mooi afstandsschot de eindstand bepaalde op 4-4.

‘Een terechte uitslag’, zo oordeelt Uguz (foto). ‘Beide ploegen hadden kansen en ik denk dat we tevreden moeten zijn met dit gelijkspel.’ Uguz was met twee goals belangrijk voor HSC en genoot hier zichtbaar van. ‘Het was een heerlijk gevoel om in de allerlaatste minuut nog zo’n doelpunt te maken’, aldus de middenvelder. Door het gelijkspel wordt HSC ’21 op de ranglijst voorbij gestreefd door Hollandia, dat 2-0 won van VVSB. Daarnaast kwam JVC Cuijk op gelijke hoogte met de Haaksbergenaren.

Haaglandia-HSC’21 4-4 (1-1)
Scoreverloop: 1. Avsar 0-1, 32. Sensoy 1-1, 57. Cenk Uguz 1-2, 60. Mirko Weustink, 65. Mourad 2-3, 73. Mourad 3-3, 88. Knopper 4-3, 90+4 Cenk Uguz 4-4.
Scheidsrechter: R. Meijers
Geel: Batist (Haaglandia), Wensing, Uguz (HSC’21)
HSC’21: Brammer, Sven Weustink, Wensing, Van Ek (88. Ter Hogt), Stokkers, Rhebergen, Cenk Uguz, Nieuwboer, Ottink (70. Klein Goldewijk), Avsar (77. Degenaar), Mirko Weustink.