HSC ’21 verliest bekerkraker van De Treffers

Geplaatst op 21 maart 2012 door   ·   Geen reacties

GROESBEEK – HSC ’21 heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de districtsbeker. In Groesbeek werd na een heuse bekerkraker verloren van De Treffers. Het duel eindigde door een late treffer van matchwinner Saïd Echargui in 4-3 voor de thuisploeg.

Het begin van HSC ’21 was flitsend. De ploeg van trainer Paul Krabbe kwam via aanvoerder Jordi Holtkamp in de vijfde minuut op voorsprong. Na dat doelpunt kwam HSC voetballend goed voor de dag tegen de nummer zes van de topklasse. Toch stonden de Haaksbergenaren bij rust achter. Echargui maakte in de 34ste minuut de gelijkmaker, waarna Paul Jans vlak voor rust de stand op 2-1 bracht.

Ondanks de achterstand bleef HSC ’21 goed voetballen. De beloning voor het spel kwam in de 58ste minuut, toen middenvelder Cenk Uguz de tweede Haaksbergse treffer voor zijn rekening nam. Spits Cuneyt Avsar bracht zijn elftal vervolgens in de 73ste minuut op voorsprong. De Treffers liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte via opnieuw Echargui gelijk. Toen het er op leek dat er strafschoppen genomen zouden gaan worden op sportpark Zuid scoorde het Groesbeekse goudhaantje Echargui in blessuretijd zijn derde treffer van de avond, waarmee het lot van HSC ’21 beslecht werd.

Door het bekerverlies lijkt HSC dit seizoen definitief uitgevoetbald. Hoewel de topklasser nog zeven wedstrijden voor de boeg heeft in de competitie, doet het elftal niet mee om de titelwinst. De Treffers speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de wedstrijd Excelsior ’31 – SDV Barneveld, die dinsdag 27 maart in Rijssen wordt gespeeld.

De Treffers – HSC ’21 4-3 (2-1)
Doelpuntenmakers:
5. Holtkamp 0-1, 34. Echargui 1-1, 43. Jans 2-1, 58. Cenk Uguz 2-2, 73. Avsar 2-3, 79. Echargui 3-3, 90+2. Echargui 4-3

Archieffoto: Cenk Uguz blokt een schot van Saïd Echargui (foto: Wim Busschers)