Zondag 21 juli 2024
Twentesport

HSC ’21-VVSB 0-2 (0-1) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 3 februari 2013 door   ·   Geen reacties

‘Het was misschien niet altijd hoogstaand voetbal vandaag, maar de wedstrijd was erg leuk om naar te kijken. HSC ’21-VVSB was een duel waarin veel gebeurde. Kleine opstootjes, continue spanning en een flink aantal kaarten leverden een hoge amusementswaarde op.

Ik kwam nog maar net aanlopen of het spel lag al op zijn kop. De wedstrijd was nog maar één minuut geleden van start gegaan en toen al kende de scheidsrechter een rode kaart toe aan Freek Grondman, verdediger van HSC. Dit moment bepaalde eigenlijk de rest van de wedstrijd. ‘Grondman haalde een doorgebroken speler neer’, werd op de tribune gezegd. Of de kaart geheel terecht was kan ik niet zeggen, ik kwam immers net aanlopen op het moment suprême’. Wel weet ik dat de beslissing veel gevolgen heeft gehad voor het duel, met name omdat de kaart zo vroeg viel. Alle spelers kwamen net uit de kleedkamer en zaten nog koud in de wedstrijd.

Ondanks de vroege tegenslag probeerde HSC wel te blijven voetballen. De trainer paste in de 10e minuut een tactische wissel toe en bracht Caglar Uguz als laatse man, die overigens een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Door deze defensieve wijziging koos HSC ervoor om op de counter te gaan spelen. Deze tactiek pakte aan het einde van de rit niet uit zoals gehoopt.

Tegenstander VVSB liet zich niet onder de voet lopen en speelde de wedstrijd correct uit. Ik zeg correct omdat ik het spel van de ploeg uit Noordwijkerhout niet zo goed vond. Over de hele wedstrijd was HSC eigenlijk de betere ploeg. Ondanks dat de spitsen van de thuisclub zich vaak in de middencirkel bevonden, wisten de Haaksbergenaren zo nu en dan voorin toch iets te forceren. Was de ploeg negentig minuten lang compleet gebleven, dan denk ik dat de punten anders waren verdeeld. Zonder de rode kaart had ik HSC een goede kans op de drie punten gegeven. Het spel van Haaksbergen is namelijk in veel opzichten beter dan dat van Noordwijkerhout.

Voor de neutrale toeschouwer deed de einduitslag er dus niet zo veel toe, hij of zij kreeg hoe dan ook een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Voor de HSC supporters moet het een domper zijn geweest. Het duel was namelijk beladen en beide teams hadden, gezien de stand, veel belang bij een overwinning en die overwinning had voor HSC kunnen zijn.’

HSC ’21-VVSB 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 22. Van Laere 0-1, 53. Bosma 0-2.

Amusementswaarde: 7.
Sterren:
Man of the match:

Opstelling HSC ’21: Koetsier, S. Weustink, Stokkers, Grondman, Garritsen (Avsar 72.), Schutten, Ottink, Goorman, Raterink (Uguz 10.), Nieuwboer, M. Weustink (Altunbas 72.).

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Mark Dijkstra

Oud-voetballer van oa Achilles’12, Stevo en SVZW. Is thans trainer van Hector.

Reacties (0)
Archief