Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

HSC-speler Erwin Nieuwboer is de beste amateurvoetballer van Twente

Geplaatst op 14 mei 2012 door   ·   7 Reacties

ENSCHEDE – Erwin Nieuwboer is de beste amateurvoetballer van Twente in het seizoen 2011-2012 geworden. De 22-jarige middenvelder van HSC’21 kreeg er gisteren in de wedstrijd tegen VVSB nog een ster bij en eindigt daardoor op 8, waarmee hij soeverein als eerste eindigt in het klassement (zie voorpagina). zijn ploeggenoten Jordi Holtkamp en Stef Ottink eindigen gedeeld op de tweede plaats met 4 sterren.

Wim Visser en Folkert Velten waren de laatste twee rapporteurs die dit seizoen naar de amateurvelden gingen namens TwenteSport.com. Velten was bij SVZW-ARC (4-1) en vermaakte zich redelijk. ‘SVZW leeft nog’, zei de oud-topscorer van Heracles na afloop. ‘Misschien dat ze nu de schwung te pakken hebben, daar waar Harkemase Boys een tikje gekregen heeft. Dat zou wel eens in het voordeel van SVZW kunnen uitpakken’, neemt Velten een voorschot op de naderende beslissingswedtrijd. Hij gaf het duel een zeven wat betreft de amusementswaarde. Jordi Kamphuis die twee keer scoorde, was Veltens Man of the Match, maar eigenlijk vond hij Mirko Zwiers de beste man van het veld. ‘Zwiers speelde als back onopvallend, maar deed dat uitstekend en foutloos’, was zijn verklaring. Zwiers en Kamphuis kregen een ster voor hun grote aandeel in het duel.

Visser zag bij HSC-VVSB (4-0) een doelpuntloze eerste helft. Maar: ‘Er was amper gefloten voor het begin van de tweede helft of de bal lag al in het doel van VVSB. Cenk Uguz gaf vanaf links een voorzet, die door Stefen Kraaijvanger achter zijn eigen keeper werd gekopt. Onvoorstelbaar! Ik dacht wat doet die toch? Het leek wel alsof VVSB de wedstrijd liet lopen. Op het middenveld ontstonden grote ruimtes en daar wist HSC’21 zich wel raad mee’, meldde Visser die Uguz, de uitblinkende doelman Brammer en Nieuwboer een ster gaf.

(Archieffoto: Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (7)

 1. Theo says:

  Voor een ieder die het nog niet wist,

  Dit klassement is alleen bedoeld voor de ons kent ons voetballers analisten en andere vrienden en bekenden,en steld dus niets voor,en een grote Haaksbergense kliek.

 2. Fred says:

  Daar is hij dan toch. De voorspelbare zure reactie uit Rijssen. Ditmaal is het ‘Theo’.

  Veel succes volgend seizoen met het eventueel bewonderen van Cenk Uguz.. Oh wacht, die wordt ook vast met argusogen bekeken. Zaterdagvoetbal is immers vele malen beter.. Tsja, het is een bekend verhaal dat Eredivisie Live het zondagvoetbal geen goed doet. Toeschouwers blijven massaal weg, inkomsten uit entreegelden blijven achter. Voor menig club zal het uiteindelijk de doodsteek vormen.

  En die kloof zal de komende jaren alleen maar groter worden. Echter zondags met de gordijnen dicht voor de beeldbuis zitten is ook geen optie voor liefhebbers van het zondagvoetbal..

 3. peter says:

  Een zure reactie?(uit Rijssen)
  Wel een reactie die gestoelt is,en absoluut op enig waarheidberust.

  Het geeft te denken,voor ook een neutrale voetballiefhebber,dat steeds het haakbergense de toon voert,
  Door de vele analysten met kennis in de buurt.
  En wat de boer niet kent beoordeelt hij verkeerd,of doet hij te kort.

 4. Herman says:

  Niet druk om maken.het is een copie van het Songfestival dat ook bol staat van vriendjespolitiek.

 5. Herman says:

  Trouwens even een voorbeeld,en geef daar maar eens een fatsoenlijk antwoord op .
  Vriend en vijand kan het er over eens zijn dat het echt ongelovelijk is dat nota bene Gerritsen Mulkes waarin GAE en Heracles zeer geinteresseerd zijn ,niet eens in dit vriebdenklassement voorkomt???
  Maar ja hij zou wel niet bij de vrienden en bekenden horen.

 6. Rob says:

  Bij de Twentsche Courant is het dus kennelijk ook al een Haaksbergse kliek?

 7. Fred says:

  Sterk het id dat Theo en Peter 1 en dezelfde persoon zijn. Bijzonder dat beiden het hebben over het Haaksbergense, schrijfstijl lijkt verdacht veel op elkaar. Dat geeft niets, maar wel een beetje flauw neutrale Peter..
Archief