HSC’21-Achilles’29 0-4 (0-1) – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 18 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Vandaag was de eerste keer dat ik HSC dit seizoen heb zien voetballen. Ik moet zeggen dat het mij erg is meegevallen. Ondanks de score heeft HSC goed gevoetbald.

De koploper van de topklasse kwam vandaag op bezoek in Haaksbergen. Ik verwachtte dat deze wedstrijd één kant op zou gaan. Tegen mijn verwachting in was het HSC dat de bovenliggende partij was. Achilles werd veel naar haar eigen helft gedreven. Met name in het eerste half uur speelde de thuisclub uitstekend. Met twee grote kansen had de ploeg wellicht recht op een voorsprong. Hierbij moet ik wel opmerken dat Achilles’29 wat problemen had in de selectie in verband met blessures en dus niet met de beste elf spelers startte.

Pas na ruim een half uur spelen, toen onverwachts de 1-0 voor Achilles viel, werd de klasse van dit team duidelijk.
Je ziet dat de ploeg geduldig is. Spelers raken niet in paniek, zelfs niet als de tegenstander beter speelt. Op elke positie staat een speler met individuele kwaliteiten. Het is een echte volwassen ploeg. De ploeg koos telkens het juiste moment uit en was erg effectief.

Toen ik na rust weer richting de tribune liep, ving ik een grote kans voor HSC op. Dit het was moment dat de Haaksbergernaren zich weer terug in de wedstrijd hadden kunnen vechten. Als deze kans werd benut, was het een andere wedstrijd geweest. De verwachte aansluitingstreffer werd niet gemaakt. In plaats daarvan bracht Achilles de score vlak na rust al op 2-0.

De 2-0 was het breekpunt in de wedstrijd. Vanaf het tweede doelpunt kon de ploeg uit Groesbeek het spel spelen dat zij graag willen spelen. Achilles ging met de punt naar achteren spelen en bleef razendsnel in de omschakeling waardoor zij, in een tijdsbestek van een kwartier, eenvoudig de score naar 4-0 tilden
Tussen de doelpunten door bleef HSC’21 gevaarlijk. Je kon zien dat de spelers het niet er niet bij lieten zitten.
Deze mentaliteit leverde de thuisclub nog een aantal grote kansen op.

De 4-0 van vandaag is een geflatteerde uitslag. Gezien het goede voetbal van HSC en de hoeveelheid kansen had de ploeg meer verdient dan een nederlaag. Je kunt zeggen dat de club uit Haaksbergen les kreeg in effectiviteit. Achilles komt vier keer voor de goal en scoort vier keer, HSC komt zeven keer voor de goal en scoort niet. Hierin werd de professionaliteit van Achilles duidelijk zichtbaar.’

HSC’21 – Achilles’29 0-4 (0-1)
Scoreverloop: 30. Paau 0-1, 47. Thoone 0-2, 57. Van Straaten 0-3, 67. Rigter 0-4.