Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

HSC’21 – ADO’20 3-2 (1-1) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 21 april 2013 door   ·   Geen reacties

‘De scheidsrechter heeft deze wedstrijd op een negatieve manier beïnvloed. Door continue pietlullig te fluiten, aan beide kanten overigens, heeft hij het tempo uit deze wedstrijd gehaald. Want beide ploegen speelden op een hoog tempo en hadden veel balverlies. Soms zag het er wat rommelig en onrustig uit, maar dat komt misschien ook omdat hier twee jonge ploegen met veel fanatisme speelden.

De start was voor HSC’21 dat de eerste kans via Erwin Nieuwboer direct benutte. Uit een snelle omschakeling volgde een fantastische afronding. Hij wordt een beetje weggedreven uit het strafschopgebied maar schiet met links in de korte hoek hard binnen. Er waren overigens sowieso niet echt veel kansen te noteren in de eerste drie kwartier, want de strijd werd voornamelijk uitgevochten op het middenveld. Het was dan ook zeer welkom dat de eerste kans meteen raak was. De tegengoal kwam voort uit een dubieus gegeven vrije trap. Overigens was het een klein foutje van Koetsier dat Brantjes kon binnenkoppen. Hij twijfelde of hij nu wel of niet zijn doel uit moest komen. Dat is funest. Een gelijke ruststand was gezien het spelbeeld overigens wel terecht.

In de tweede helft nam HSC’21 het heft helemaal in handen. De doelman van ADO’20 moest een paar keer ingrijpen om zijn ploeg in de wedstrijd te houden, maar de kwaliteit van Nieuwboer gaf de doorslag. Een goede goal van hem na doorzetten van Sven Weustink en zijn vrije trap die binnen gekopt werd door Mirko Weustink waren goed voor de overwinning. Dat het tot het laatst spannend blijft komt omdat alle vrije trappen van ADO’20 zo’n beetje gevaar opleverde. Het was maar goed dat de aansluitingstreffer van Keus in de blessure tijd viel.

Nieuwboer was vandaag goed voor twee sterren en is mijn man van de wedstrijd. Sven Weustink krijgt er eentje voor het goede werk wat hij voornamelijk opbouwend verricht. Schutten viel me vandaag iets tegen, die speelde onopvallend maar is toch een nuttige speler. Goorman zet vaak op het juiste moment druk en kan daardoor veel ballen onderscheppen.

Voor de amusementswaarde geef ik een 7,5. Het was een leuke wedstrijd om te zien met uiteindelijk een terechte winnaar, zeker gezien de kansenverhoudingen. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar werd beperkt gehouden door het goede werk van de keeper van ADO’20.’

HSC’21 – ADO’20 3-2 (1-1)
Scoreverloop:
15. Nieuwboer 1-0, 42. Brantjes 1-1, 62. Nieuwboer 2-1, 72. M. Weustink 3-1, 90+2. Keus 3-2

HSC’21: Koetsier; S. Weustink (90. Klein Goldewijk), Grondman, Stokkers, Garritsen (66. Uguz); Goorman, Schutten (84. Rhebergen), Nieuwboer; Ottink, M. Weustink, Ter Hogt.

Amusementswaarde: 7,5
Sterren: Nieuwboer (2 sterren), S. Weustink (1 ster)
Geel: Grondman, Stokkers, Garritsen, Ottink

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Edwin Hilgerink

Voormalig profvoetballer van FC Twente en Heracles.

Reacties (0)
Archief