Maandag 4 maart 2024
Twentesport

HSC’21-EVV 3-1 (1-1) – Analyse door Gijs Eijsink

Geplaatst op 3 maart 2013 door   ·   Geen reacties

‘HSC’21 speelde vanmiddag zoals bijna gewoonlijk een heerlijk potje voetbal. Geen enkele speler moet het hebben van het betere sloop- en breekwerk, altijd wordt een voetballende oplossing gezocht en meestal ook gevonden. Het verbaasde mij dat er zo weinig toeschouwers waren, hoewel een bestuurslid mij vertelde dat het er wat meer waren dan normaal. Desondanks vind ik dat een topklasser die lekker voetbalt en steeds op weg is naar het doel van de tegenstander – vandaag was de ploeg zeker een keer of zeventien, achttien dichtbij een doelpunt – meer voetballiefhebbers uit Haaksbergen en omstreken zou moeten kunnen lokken. Ik zou die mensen willen aanbevelen: ga eens kijken daar. Het is de moeite waard.

Na deze lofzang maar even wat nadere informatie over de wedstrijd tegen het zeer verdedigend ingestelde EVV.  De spelopvatting van de Limburgers deed mij denken aan voormalige hoofdklassers als De Bataven en Babberich. Een mannetje of negen achter de bal en dan loeren op de counter. Doelman Koetsier van de thuisclub had bij wijze van spreken de zaterdagkrant helemaal uit kunnen lezen, zo weinig had hij te doen. Het was dan ook sneu dat hij wel de openingstreffer moest toestaan uit zo’n luizige counter van EVV.

HSC had toen al een paar goede kansen gemist. Je had echter wel het gevoel dat het allemaal goed zou komen voor de thuisclub, omdat het prima draaiende middenveld met de sterke controleur Goorman, kilometervreter Schutten en de creatieve, technisch zeer vaardige Nieuwboer wel zeker voor nieuwe aanvoer zou gaan zorgen voor de drie aanvallers om te kunnen scoren, hoewel ook rechtsback Sven Weustink als gelegenheidsrechtsbuiten of via de diagonaal een aantal keren zeer gevaarlijk was.

Voorin had EVV veel moeite met de drie aanvallers. Mirko Weustink met zijn  turbo, die vaak dreigend was, de lichtvoetige technicus Ottink die echter vandaag veel balverlies leed en de sterke, lange spits Remy Raterink. Vooral deze laatste speler, net als de drie genoemde middenvelders afkomstig uit de Achterhoek, was vandaag van grote waarde. Hij kopte ballen door, hield waar nodig de bal vast of draaide handig weg met drie verdedigers op zijn lip. Ook was hij betrokken bij alle drie de goals. Bij het tweede doelpunt, gescoord door Mirko Weustink, veroverde hij eerst de bal en leverde vervolgens bijna vanaf de cornervlag een voorzet af op maat.

Twee minpunten: de eindpass was bij HSC vaak nog slordig en onnauwkeurig, anders had zo’n ploeg als EVV al bij de rust op apegapen kunnen liggen en de afronding van sommige fraai opgezette aanvallen moet beter. Neem Appie Altunbas. Hij kreeg de bal zelfs nog niet in het net, terwijl hij alleen richting doelman Schuffelen ging. Ik vond het overigens prettig dat hij nog een kwartier mee mocht doen en eigenlijk moet zo’n begaafde speler gewoon in de basis staan. Hij liet in die paar minuten weer enkele fraaie staaltjes zien. Misschien heeft zijn aanstaande vertrek te maken met zijn positie als reservespeler. Ook Caglar Uguz die eveneens van topklasseniveau is, zat op de bank en ook hij vertrekt. Agelink en Brammer waren ook reserve en ook dat zijn spelers die in de topklasse meekunnen. Maar goed, trainer Wilco Klop is net als iedere trainer gebaat bij een sterke bank.

Nogmaals, een middagje HSC is niet te versmaden.  Ik geef Raterink twee sterren en Nieuwboer (waarom speelt hij niet ergens in de Jupiler League?) en Goorman één, maar moet opmerken dat meer spelers een goede wedstrijd speelden en derhalve dichtbij een ster zaten.
Man of the Match was uiteraard Remy Raterink, zoals ik al verklaarde. Overigens besloot de plaatselijke keuzecommissie deze zondagse onderscheiding op de jas van Sven Weustink te spelden. Weustink speelde goed, maar was niet dé man van de wedstrijd, maar dat terzijde. Daar ga ik niet over. Misschien worden bij HSC de spelers op toerbeurt aangewezen.

De amusementswaarde was 7.5. Als het 6-1 was geworden of zo, was een 8 op zijn plaats geweest.’

HSC’21-EVV 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 31. Evelein 0-1, 45. Garritsen 1-1, 55. M. Weustink 2-1, 90+1. Raterink 3-1.
Scheidsrechter:
De Gast
Toeschouwers: 400
Gele kaart: Raterink (HSC’21)

Amusementswaarde: 7.5
Man of the Match: Raterink (HSC’21)
Sterren: Raterink ; Nieuwboer , Goorman

Opstelling HSC’21: Koetsier; S. Weustink, Stokkers, Grondman, Garritsen; Schutten, Goorman, Nieuwboer; Ottink, Raterink, M. Weustink (78. Altunbas).

Foto: Erwin Nieuwboer (links) controleert de bal
(foto Wim Busschers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief