HSC’21 – FC Lienden 3-1 (2-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 12 mei 2013 door   ·   Geen reacties

2011-2012 1e Selectie actie Sven Weustink (2)‘HSC’21 heeft zondag verdiend gewonnen van FC Lienden. In een niet al te spannende wedstrijd won de ploeg van trainer Wilco Klop met 3-1, een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. FC Lienden hoefde eigenlijk niet meer te winnen en speelde misschien nog voor de eer, terwijl HSC’21 nog een kans had op de derde periode.

Het was dan ook de thuisploeg die in de eerste helft het heft in handen had. FC Lienden liet zich bij vlagen ver inzakken en koos echt momenten om de verdediging van HSC onder druk te zetten. De thuisploeg kreeg dus eigenlijk genoeg vrijheid en als je dan pas na bijna veertig minuten de eerste treffer op het scorebord zet, mag je je volgens mij afvragen of zij niet eerder hadden moeten scoren. De aanvoer naar de aanvallers verliep moeizaam, waarbij Raterink de enige balvaste speler was. Buitenspelers Mirko Weustink en Stef Ottink zagen hun acties vaak op niets uitdraaien. Na de terechte 1-0 die Raterink uit een mooie voorzet van de beweeglijke Mart Schutten had binnen geschoten deed HSC het beter en al snel volgde de 2-0, die door Mirko Weustink werd gescoord. Dat was tevens de ruststand.

Na de rust speelde Lienden wel iets beter, maar echt aanspraak maken op de overwinning deed het niet. Uit een corner viel eigenlijk een beetje onverwacht de aansluitingstreffer van Rosalia. Daarna kreeg Lienden ook wat meer grip op de wedstrijd. Een goede loopactie van Erwin Nieuwboer, die overigens goed werd bediend, betekende echter de beslissing in de wedstrijd. Nieuwboer speelde een goede wedstrijd en staat er bijna altijd op het juiste moment. Ik heb hem één ster gegeven.

Het doelpunt van Nieuwboer betekende eigenlijk ook direct de doodsteek voor de wedstrijd, want daarna werd het helemaal niet meer spannend. Lienden wilde niet te veel krachten verspillen leek het wel, terwijl HSC achterover leunde op de verder goede verdediging. In het centrum speelden Caglar Uguz en Mart Stokkers een goede wedstrijd, terwijl Niels Rupert als debutant in de topklasse een puike pot speelde. Hij maakt volgend seizoen de overstap naar het eerste elftal en mocht vandaag kennelijk meedoen bij blessureleed voor onder andere Koen Garritsen. Sven Weustink (foto) speelde aan de rechterkant ook een goede wedstrijd en ook dat wil ik belonen met een ster.

De amusementswaarde van de wedstrijd schat ik in op een 6,5. Het was niet echt een super wedstrijd, maar toch wel een voldoende. Man van de wedstrijd is Erwin Nieuwboer. Op een belangrijk moment, bij een 2-1 voorsprong zorgt hij voor de beslissende 3-1 en dat is toch wel echt een klasse apart.’

HSC’21 – FC Lienden 3-1 (2-0)
36. Raterink 1-0, 44. M. Weustink 2-0, 49. Rosalia 2-1, 69. Nieuwboer 3-1.