Vrijdag 26 april 2024

HSC’21 geeft de winst weg; Quick’20 doet het andersom

Geplaatst op 13 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – In de derde divisie verloor HSC’21 vanmiddag met 3-2, terwijl het halverwege in Veghel nog met 2-0 leidde.

Eén etage lager boekte Quick’20 in Oldenzaal een belangrijke zege door juist met 3-2 te winnen. Dat gebeurde zaterdagavond al, thuis in een treffen met Alphense Boys.

Blauw-Geel’38-HSC’21 3-2 (2-0)
Er leek lange tijd niets aan de hand, want HSC’21, de verrassende koploper in de derde divisie, kwam in het tweede kwartier op een voorsprong door een treffer van Stef Ottink. Dat vervolgens een doelpunt van Diego van der Weide werd afgekeurd wegens buitenspel zou de Haaksbergse formatie later nog opbreken. Wel werd het tien minuten voor de rust 0-2 toen Hidde van Dijk het doel trof. Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht, want Haaksbergen regeerde in Veghel. De ploeg vergat evenwel de marge groter te maken. Na de pauze bracht Niels Wouters met de 1-2 de spanning evenwel terug. Twintig minuten voor het einde kreeg de thuisploeg een strafschop en Danny Verbakel deed wat hij geacht werd te doen: 2-2. Eén minuut voor tijd kreeg Blauw Geel’38 er nog één en weer kweet Verbakel zich van zijn plicht. HSC’21 had het in de eerste helft al kunnen en moeten klaren, maar liet dat na en betaalde daarvoor de tol.

Quick’20- Alphense Boys 3-2 (1-1)
In een zinderende wedstrijd wist Quick’20 op de eigen Vondersweijde te winnen van Alphense Boys en steeg daardoor naar de bovenste helft van de ranglijst. Het krachtsverschil was minimaal en beide ploegen joegen op de winst. Dat stond borg voor een heerlijke voetbalavond in Oldenzaal, een open wedstrijd met kansen aan weerskanten. Jelle Leenders brak de score open op aangeven van Frank Eulderink, die eerder al de bestendigheid testte van de doelpaal, waar niks mis mee bleek te zijn. Kort daarna zette Arjan Ouwendijk de ploegen weer naast elkaar en Alphense Boys rook meer, maar de ruststand was 1-1. Kort na de pauze benutte Jip Kemna een penalty en kort voor tijd zorgde Melvin Degenaar voor 3-1, maar het werd toch nog even sidderen toen kort voor tijd Bas van Zoest de aansluitingstreffer voor de gasten scoorde, maar verder liet Quick’20 het niet komen.